|

Nomura: Δεν είναι καλύτερα να βγει η Ελλάδα από το ευρώ


Η δημιουργία μιας κυβέρνησης συνασπισμού και οι εντεινόμενες πιέσεις στην υπόλοιπη περιφέρεια, ακόμη και στον πυρήνα της ευρωζώνης, έχουν προσωρινά οδηγήσει την Ελλάδα εκτός της προσοχής των αγορών, επισημαίνει σε σημερινή της ανάλυση η Nomura.

«Μερικοί υποστηρίζουν ότι θα ήταν καλύτερα η Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη και να υιοθετήσει ένα εθνικό υποτιμημένο νόμισμα. Εμείς διαφωνούμε, καθώς νομίζουμε ότι η υιοθέτηση ενός υποτιμημένου νομίσματος δεν είναι ούτε αναγκαία ούτε επαρκής συνθήκη για προσαρμογές στην ανταγωνιστικότητα», επισημαίνεται στην ανάλυση.

Μάλιστα, τονίζει πως «στην πραγματικότητα, θεωρούμε πως οι συνέπειες από μια έξοδο από το ευρώ θα ήταν τόσο καταστροφικές για την Ελλάδα, που κανένας λογικός (εγχώριος ή ξένος) αξιωματούχος μπορεί να επιτρέψει να συμβεί».

Συνεχίζει ωστόσο επισημαίνοντας ότι «αυτή η αξιολόγηση εξαρτάται από δύο βασικές προϋποθέσεις: πρώτον ότι μια έξοδος από την ευρωζώνη δεν γίνει αναπόφευκτη (π.χ. εξαιτίας ενός bank run στις ελληνικές τράπεζες) και δεύτερον ότι οι αρχές θα πράξουν όπως προστάζει η λογική».

Posted by Blogger on 11:46 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response