|

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί να διατηρηθεί αυτόνομο υποστηρίζει η διοίκηση

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο μπορεί να διατηρηθεί αυτόνομο υποστηρίζει σε δήλωση του ο αντιπρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Σπύρος Παντελιάς.
Αν και απέφυγε να σχολιάσει την θέση του βασικού μετόχου αλλά και τις αναφορές του μνημονίου για το Ταμιευτήριο το οποίο δυνητικά θα μπορούσε να ιδιωτικοποιηθεί ωστόσο επισήμανε ότι το ΤΤ όλα αυτά τα χρόνια τα έχει καταφέρει ορθά να παραμένει αυτόνομο και να έχει λόγο και ρόλο στην αγορά.
Ο αντιπρόεδρος του ΤΤ επισήμανε ότι στρατηγικός στόχος στα επόμενα 2-3 χρόνια είναι το ΤΤ να μειώσει το χαρτοφυλάκιο ομολόγων από τα 5,3 δις ευρώ και να αυξήσει τον δανεισμό αλλά και να βελτιώσει περαιτέρω την σχέση δανείων προς καταθέσεις.
Σημειώνεται ότι το Ταμιευτήριο διαθέτει 8 δις δάνεια 12,5 δις ευρώ καταθέσεις έχει δηλαδή ένα πλεόνασμα ρευστότητας 4,5 δις ευρώ.
Το συνολικό ενεργητικό του ΤΤ στα 17,3 δις ευρώ και τα κεφάλαια στα 910 εκατ ευρώ.
Το ΤΤ στο 9μηνο του 2010 σημείωσε σημαντική βελτίωση 42% στα καθαρά έσοδα από τόκους ωστόσο λόγω των ζημιών από τα έσοδα από χρηματοοικονομικές πράξεις εμφάνισε ζημία 54 εκατ ευρώ περίπου.
Ωστόσο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο αρχίζει να εμφανίζει ορισμένα δυναμικά χαρακτηριστικά, τα οποία σε βάθος ορισμένων τριμήνων μπορεί να βελτιώσουν σημαντικά τα τελικά αποτελέσματα.
O κ Παντελιάς εμφανίσθηκε αισιόδοξος ότι η οικονομία θα καταφέρει να ξεπεράσει τους σκοπέλους ενώ επισήμανε ότι θα χρειασθεί να αλλάξει ριζικά το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας καθώς η λογική της κατανάλωσης που επικράτησε για χρόνια αποδείχτηκε αναποτελεσματική και δεν  βοήθησε ουσιαστικά αλλά περιστασιακά την ανάπτυξη.

Posted by Blogger on 11:15 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response