|

ΔΝΤ: Πουλήστε τώρα το Τ.Τ., συρρικνώστε την ΑΤΕ!

Ισχυρές πιέσεις στην κυβέρνηση να βγάλει το συντομότερο «στο σφυρί» το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ασκεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ τάσσεται υπέρ της ακόμη δραστικότερης συρρίκνωσης του ισολογισμού της ΑΤΕ, σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι η τράπεζα έχει μεγαλύτερες κεφαλαιακές ανάγκες από αυτές που ανέδειξαν τα θερινά τεστ αντοχής των ευρωπαϊκών αρχών.

Το Ταμείο εντυπωσιάζει στην τελευταία έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας με την εμμονή του όχι απλώς στην εγκατάλειψη της κυβερνητικής στρατηγικής για ισχυρό δημόσιο πυλώνα στο τραπεζικό σύστημα, αλλά στην αποκρατικοποίηση με συνοπτικές διαδικασίες ακόμη και του θεωρούμενου ως «φιλέτου» των τραπεζικών συμμετοχών του Δημοσίου, δηλαδή του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, έστω και αν η πώληση στις αντίξοες συνθήκες που θα διατηρηθούν στις αγορές και το 2011 οδηγεί σε πενιχρό τίμημα για το Δημόσιο.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το υπουργείο Οικονομικών ήδη έχει εγκαταλείψει την πολιτική του δημόσιου πυλώνα, μέσω των δεσμεύσεων που ανέλαβε με την τελευταία αναθεώρηση του μνημονίου, αλλά προς το παρόν κρατά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο εκτός του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων του 2011, το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του μήνα, ακριβώς επειδή αντιλαμβάνεται, ότι οι συνθήκες που θα επικρατήσουν στις αγορές θα οδηγήσουν σε εκποίηση με αδιανόητα χαμηλό τίμημα.

Posted by Blogger on 3:55 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response