|

Προετοιμάζονται για μειωμένα bonuses οι τραπεζίτες παγκοσμίως

Από τη Wall Street μέχρι το City του Λονδίνου και το Central District του Χονγκ Κονγκ, οι τραπεζίτες προετοιμάζονται για μείωση των bonuses κατά 7% σε σχέση με πέρυσι, ενώ οι υψηλότεροι μισθοί αναμένεται να εξισορροπήσουν μερικώς μόνο τη μείωση αυτή, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα των Reuters-IFR.

Αρκετοί επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου αναμένουν η πτώση να είναι ακόμη και της τάξης του 30%, μετά από τα χαμηλά αποτελέσματα από τη διαπραγμάτευση που πιέζουν τα τραπεζικά κέρδη και συρρικνώνουν τη δεξαμενή των bonuses, σύμφωνα με την έρευνα περισσοτέρων από 25 επαγγελματιών.
Σε αντίθεση με άλλους κλάδους, οι τραπεζίτες παραδοσιακά εξαρτώνται στα bonuses στο τέλος του έτους για ένα μεγάλο τμήμα της ετήσιας αποζημίωσής τους.
Αν και οι περισσότερες τράπεζες δεν έχουν ακόμη ενημερώσει το προσωπικό για τα πραγματικά bonuses που θα λάβουν το 2010, οι δυσοίωνες εκτιμήσεις αντανακλούν το γεγονός ότι γενικώς οι τραπεζίτες, οι traders και οι πωλητές, είναι προετοιμασμένοι για χαμηλά ποσά.
Όπως δήλωσε ένας Αμερικανός τραπεζίτης, «flat is the new up».
Υπάρχει εμφανέστατη αντιστροφή της τάσης που παρατηρήθηκε πέρυσι, όταν τα bonuses στη Wall Street εκτινάχθηκαν 17% κατά μέσο όρο.

Posted by Blogger on 3:57 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response