|

Β. Μπαλλής: "Δεν είναι ο κατάλληλος χρόνος για συγχωνεύσεις"


Αντίθετος στο όποιο ενδεχόμενο συγχωνεύσεων στον τραπεζικό κλάδο μέσα στη φετινή χρονιά εμφανίστηκε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Βύρων Μπαλλής. Ο κ. Μπαλλής, στο περιθώριο εκδήλωσης για την ελληνική οικονομία, που οργάνωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος οργάνωσης και διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά, δήλωσε ότι τέτοιου είδους προοπτική θα μπορούσε ίσως να εξεταστεί από την επόμενη χρονιά.

Απαντώντας σε ερώτηση του Capital.gr για το αν οι όποιες ανακατατάξεις στον κλάδο πρέπει να γίνουν εκ των έσω –δηλαδή μεταξύ ελληνικών τραπεζών– ή και με τη συμμετοχή ξένων, ο εκ των ισχυρών ανδρών της Eurobank τόνισε:

«Αν σκεφτεί κανείς οικονομίες κλίμακας (σε όλους τους κλάδους), θα μπορούσε να σκεφτεί και συγχωνεύσεις τραπεζών. Αυτή είναι μία δυνατότητα που υπάρχει. Δεν νομίζουμε, όμως, ότι αυτή τη στιγμή είναι το μαγικό ραβδί ή η μαγική λύση που θα μπορούσε να βοηθήσει τη χώρα να βγει από το αναπτυξιακό πρόβλημα, το οποίο έχει.»

Ο κ. Μπαλλής προσέθεσε ότι «αυτή τη στιγμή πρέπει να διαχειριστούμε σωστά την έλλειψη ρευστότητας για τη χώρα μας –υπάρχουν τρόποι να τη διαχειριστούμε και σας διαβεβαιώ ότι όλο το τραπεζικό σύστημα εργάζεται γι΄ αυτό– και πρέπει να επικεντρωθούμε εκεί», και συνέχισε, παραπέμποντας στο 2012 για τις όποιες εξελίξεις, και τότε πάλι υπό προϋποθέσεις:

«Όταν τα πράγματα θα αρχίσουν να βελτιώνονται – ιστεύω ότι το 2012 θα δούμε καλύτερες μέρες – τότε θα υπάρχει ίσως η δυνατότητα να σκεφτούμε ενδεχομένως συνενώσεις δυνάμεων και ο,τιδήποτε άλλο. Αυτή τη στιγμή, δεν νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος.»

Posted by Blogger on 10:03 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response