|

Έρχονται νέες αυξήσεις κεφαλαίου στις τράπεζες


Με την ολοκλήρωση των stress tests στις τράπεζες και τις πιέσεις που ασκεί η ΕΚΤ και η ΤτΕ στο τραπεζικό σύστημα για την ρευστότητα αυξάνονται οι πιθανότητες για νέες αυξήσεις κεφαλαίου.
Μέχρι τώρα σε εξέλιξη βρίσκονται η νέα κεφαλαιακή ενίσχυση της Εθνικής μέσω της Finansbank με στόχο να αντληθούν 1 δις ευρώ.

Βαίνει προς υλοποίηση το σχέδιο της Κύπρου να ενισχύσει τα tier 1 κεφάλαιο της μέσω της έκδοσης αξιογράφων ενισχυμένου κεφαλαίου 1,342 δις ευρώ.
Μέσα στην χρονιά η Marfin Popular Bank θα προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές ύψους 660 εκατ και στην τιμή των 1,8 ευρώ.
Η Πειραιώς επίσης θα προχωρήσει στην έκδοση ομολογιακού μετατρέψιμου σε μετοχές περίπου 240 εκατ στην τιμή του 1 ευρώ.
Παράλληλα φαίνεται ότι και η Alpha bank παρ΄ ότι διαθέτει ισχυρούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας αξιολογεί σοβαρά το ενδεχόμενο αύξησης ή έκδοσης ομολογιακού πάνω από 1 ίσως έως 1,4 δις ευρώ. Οι αποφάσεις είναι πιθανό να παρθούν μέχρι τον Ιούνιο.
Το γεγονός ότι η μετοχή της Αlpha bank συντηρείται ανοδικά προσεγγίζει τα 5,5 ευρώ ίσως να αποτελεί και μια ένδειξη των σχεδιασμών της τράπεζας.
Η Eurobank, δεν φαίνεται να εξετάζει αύξηση κεφαλαίου.
Ωστόσο δύο άλλες περιπτώσεις αυξήσεων κεφαλαίου αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα και οι οποίες θα εκπλήξουν η μεν πρώτη επειδή θα εμπεριέχει premium και όχι discount στην προσδιορισθείσα τιμή της αύξησης και η άλλη λόγω του ύψους της.
Ο κύκλος των κεφαλαιακών ενισχύσεων στις τράπεζες δεν έχει κλείσει άνοιξε και δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέος γύρος στο μέλλον.

Posted by Blogger on 1:05 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response