|

Διαψεύδει η Κίνα για νέα αύξηση του αποθεματικού ορίου στις τράπεζες


Διαψεύδουν οι κινεζικές αρχές ότι έχουν προχωρήσει σε αύξηση του ορίου των κεφαλαίων για τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας.

Η διάψευση έρχεται καθώς το Bloomberg αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι η Κίνα έχει αυξήσει το όριο των αποθεματικών των κορυφαίων της τραπεζών στο 11,8% για το έτος, υψηλότερα από το 11,5% που ήταν το αρχικό minimum επίπεδο.

Το Reuters επικοινώνησε με στέλεχος της κινεζικής τραπεζικής επιτροπής, το οποίο δήλωσε ότι η αρχή δεν έχει προσαρμόσει εκ νέου τους κεφαλαιακούς κανόνες, καθώς και ότι το ποσοστό των αποθεμάτων για τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες ήταν αμετάβλητο στο 11,5%.

«Στις αρχές του έτους, η επιτροπή έθεσε σειρά θεσμικών κανόνων με τους οποίους θα έπρεπε να εναρμονιστούν οι τράπεζες για το 2011. Μεταξύ αυτών, ήταν και το minimum ποσοστό κεφαλαιακής επάρκειας να βρίσκεται στο 11,5%», αναφέρει η τραπεζική επιτροπή σε ανακοίνωσή της.

Το Bloomberg από την πλευρά του επισημαίνει ότι ζητήθηκε τον προηγούμενο μήνα από την Industrial & Commercial Bank of China, να διατηρήσει το ποσοστό κεφαλαιακή της επάρκειας, υψηλότερα του 11,8%.

Στις άλλες τέσσερις ανταγωνιστικές, μεταξύ των οποίων η Agricultural Bank of China, ζητήθηκετο ποσοστό να διατηρείται στο 11,7%.

Posted by Blogger on 10:50 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response