|

Τραπεζική "αφύπνιση" στο χρηματιστήριο


Με χαμηλό τζίρο, ο Γενικός Δείκτης εναλλάσσει πρόσημο κοντά σε νέα χαμηλά, παρόμοια είναι η εικόνα και για το δείκτη των τραπεζών, ενώ στον «μοιρασμένο» FTSE20 ξεχωρίζουν ανοδικά οι Ελλάκτωρ και Marfin Popular Bank και, πτωτικά, οι ATE και OTE.

«Έχουμε την αίσθηση, ότι για όσο καιρό οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας δεν εμφανίζονται ενωμένες στα προτεινόμενα μέτρα, συνεδριάσεις όμοιων χαρακτηριστικών (σ.σ. με τη χθεσινή) θα πρέπει να αναμένονται» σχολιάζει στο πρωινό της report η Marfin Analysis. «Κάποιο ενδιαφέρον θα μπορούσε να παρατηρηθεί σε εταιρείες των οποίων τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες μετά το κλείσιμο ή πρόκειται να ανακοινωθούν σήμερα» προσθέτει η χρηματιστηριακή.

«Η αδυναμία διατήρησης μιας ‘αξιοπρεπούς ανοδικής συμπεριφοράς’ στο κλείσιμο των χθεσινών συναλλαγών είναι ενδεικτική του κλίματος αποστροφής που σταθερά επικρατεί στο Ελληνικό χρηματιστήριο» σχολιάζει από την πλευρά της η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Η εικόνα της αγοράς παραμένει φορτισμένη αρνητικά και από τις πολιτικές εξελίξεις και την αβεβαιότητα που δημιουργείται αναφορικά με την εκταμίευση της πέμπτης δόσης» προσθέτει η Πήγασος, σημειώνοντας ότι «η αγορά είναι βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα τεχνικά υποτιμημένη και οι διακυμάνσεις θα παραμείνουν ως κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων συνεδριάσεων» και ότι «τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου έχουν θετικότερη εικόνα από την αναμενόμενη και ενδεχομένως αυτό να αποτελεί λόγο πολλών επιμέρους –θετικών- διαφοροποιήσεων σε επίπεδο μετοχικών τίτλων εφόσον η τρέχουσα ειδησεογραφία εξαντλήσει την δυναμική της».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.293,51 μονάδες με κέρδη 0,92%, κινούμενος σε εύρος διακύμανσης 19 περίπου μονάδων ή 1,48%. Μέχρι στιγμής έχει διακινηθεί στο Χ.Α. όγκος 18,3 εκατ. τεμαχίων αξίας 71,3 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 74 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 53 ενισχύονται και 122 διατηρούνται αμετάβλητες.

Posted by Blogger on 4:57 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response