|

Ξεπουλάμε εδώ και τώρα


Νέο πλαίσιο fast track για τις αποκρατικοποιήσεις αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός προσπαθώντας να απαντήσει στην πράξη στις συστάσεις της τρόικας για επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου ώστε να προχωρήσει τόσο η εκταμίευση της πέμπτης δόσης όσο και η συζήτηση για το νέο δάνειο. Η αλλαγή του πολιτικού στην ΕΕ μετά τη σύλληψης του Στρος Καν δίνει έδαφος στους συντηρητικούς και αναγκάζει σε αναδίπλωση όσους προωθούσαν μετριοπαθή σενάρια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο κυριακάτικο ‘Έθνος” το είπε ξεκάθαρα: “Μη καταβολή της 5ης δόσης θα σήμαινε χρεοκοπία”.
Παράλληλα ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του δίνει το στίγμα της πλήρους αλλαγής πολιτικής θέτοντας ως μόνη κόκκινη γραμμή την επιβίωση της χώρας, με δηλώσεις του στο Εθνος.
Υπό αυτές τις συνθήκες ο πρωθυπουργός θα αναφερθεί στην προοπτική άμεσης πραγματοποίησης αποκρατικοποιήσεων, μεταξύ των οποίων ως δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι περιπτώσεις του ΟΤΕ – θα δοθεί επιπλέον ποσοστό στην Deutsche Telekom - και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, για το οποίο προφανώς θα υπάρξει διαγωνιστική διαδικασία.
Επιπλέον, ο Γ. Παπανδρέου θα επανέλθει στο θέμα της απομάκρυνσης εργαζομένων από το Δημόσιο, όπου δεν αποκλείεται να συνταχθεί με την πρόταση Σαμαρά για εργασιακή εφεδρία με μειωμένο μισθό ή να αντιπροτείνει μια νέα λύση.

Posted by Blogger on 11:55 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response