|

Τι λένε οι τραπεζίτες για την "απειλή" Τρισέ


Η πρόσφατη απειλή Τρισέ για διακοπή χρηματοδότησης στις ελληνικές τράπεζες σε περίπτωση “αναδιάρθρωσης” χρέους δεν έμεινε στα λόγια, μεταφράστηκε σε άμεση έμπρακτη πίεση περιορίζοντας τα περιθώρια προσφυγής στον εσωτερικό δανεισμό.

Η ενεργοποίηση του μέτρου που περιορίζει την αποδοχή από την ΕΚΤ εντόκων γραμματίων ως εγγύηση για παροχή ρευστότητας στον μέσο όρο του προηγούμενου τετραμήνου ήταν ένα σαφές μήνυμα. Οι τραπεζίτες... το κατάλαβαν αμέσως και κρίνουν ότι ο κ. Τρισέ δεν μπλοφάρει όσο αρχικά νόμισαν.

Όπως λένε, μετά από μακρά και ακατάσχετη φιλολογία περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, η ΕΚΤ επιχειρεί με τον πλέον αυστηρό τόνο να βάλει φρένο ακόμα και στο άκουσμα μίας πρότασης περί φιλικής αναδιάρθρωσης, καθιστώντας σαφές ότι για την ίδια προέχει η υγεία του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και η αποφυγή ενός haircut στα ελληνικά ομόλογα που θα την έφερνε στην ανάγκη να προβεί σε διάσωση κάποιας ευρωπαϊκής τράπεζας.

Posted by Blogger on 10:36 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response