|

Marfin Popular: Καλύτερα των εκτιμήσεων, λένε UBS και χρηματιστηριακές


Υψηλότερα των προσδοκιών της UBS ήταν τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου της Marfin Popular Bank, με την ελβετική τράπεζα να διατηρεί την τιμή-στόχο των 0,80 ευρώ και τη σύσταση neutral. Όπως τονίζει, τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες εξαιτίας των υψηλότερων καθαρών εσόδων από τόκους.

Η Proton Bank αναφέρει ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους βελτιώθηκαν λόγω των καλύτερων καταθετικών αποδόσεων στην Κύπρο και της ανατιμολόγησης των assets στην Ελλάδα.

Η Eurobank EFG Securities εξάλλου τονίζει ότι τα καθαρά κέρδη της Marfin Popular Bank επηρεάστηκαν από τα κέρδη 53,5 εκατ. ευρώ που προέκυψε από την πώληση δραστηριοτήτων στην Αυστραλία, καθώς και από τους έκτακτους φόρους των 3 εκατ. ευρώ.

Η Alpha Finance τονίζει πως τα αποτελέσματα ήταν ελαφρώς καλύτερα των εκτιμήσεών της. Τα καθαρά έσοδα από τόκους ήταν υψηλότερα από ό,τι αναμενόταν, κυρίως λόγω της σημαντικής βελτίωσης των καταθετικών spreads στην Κύπρο.

Posted by Blogger on 10:34 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response