|

Fitch: Υποβάθμιση 38 εκδόσεων τιτλοποιημένων δανείων και τίτλων ελληνικών τραπεζών


Στην υποβάθμιση των αξιολογήσεων 35 ελληνικών τιτλοποιημένων στεγαστικών δανείων (Residential Mortgage-Backed Security - RMBS) και 3 τίτλων με εγγύηση στοιχείων ενεργητικού (ABS) προχώρησε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch.
Παράλληλα όλες οι εκδόσεις τίθενται σε Rating Watch Negative (RWN). Όπως αναφέρει ο οίκος η σημερινή υποβάθμιση είναι αποτέλεσμα της υποβάθμισης της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας, σε Β+ από ΒΒ+, που σημειώθηκε στις 20/5.
H Fitch εκτιμά ότι οι επιδόσεις των εν λόγω εκδόσεων αναμένεται να επιδεινωθούν υπό το βάρος της κρίσης χρέους, της αδύναμης δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας και της επιβολής περαιτέρω μέτρων λιτότητας.
Το rating watch negative για τις εν λόγω εκδόσεις αντανακλά την αυξημένη αβεβαιότητα για τις επόμενες δράσεις της ελληνικής κυβέρνησης και την απάντηση σε αυτές του ελληνικού πληθυσμού, σημειώνει μεταξύ άλλων ο οίκος.
Η υποβάθμιση της αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας αποτελεί την τελευταία ένδειξη της σοβαρότητας των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ελληνική κυβέρνηση, επαναλαμβάνει και στη σημερινή έκθεσή της η Fitch.

Posted by Blogger on 11:40 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response