|

Ρίχνει τους στόχους η Deutsche Bank, πόσο haircut «αντέχει» ο κλάδος

Σε περαιτέρω μείωση των τιμών στόχου για τις ελληνικές τράπεζες προχωρά η Deutsche Bank, καθώς διαπιστώνει ότι οι πιθανότητες κάποιας μορφής αναδιάρθρωσης χρέους έχουν προφανώς αυξηθεί.

Ειδικότερα, ο οίκος ρίχνει την τιμή στόχο για την Alpha Bank στα 3,7 ευρώ από τα 4,5 ευρώ (hold), για την Πειραιώς στα 1,1 ευρώ από τα 1,3 ευρώ (hold) και για την Κύπρου στα 2,8 ευρώ από τα 3,3 ευρώ (hold).

Ο οίκος δεν καλύπτει την Εθνική, καθώς λειτουργεί ως σύμβουλός της, ενώ δίνει μόνο τιμή στόχο, στα 4,1 ευρώ για τη Eurobank.

Ο στόχος για τη Marfin Popular παραμένει στα 0,8 ευρώ (hold) και για την ΑΤΕ στα 0,4 ευρώ (sell).

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Deutsche Bank, με ένα haircut της τάξης του 50% στα ομόλογα, οι ζημιές για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο θα ήταν της τάξης των 14,8 δισ. ευρώ και οι κεφαλαιακές ανάγκες για να βρεθεί το core tier 1 στο 7% θα ήταν 6,2 δισ. ευρώ. Το μέγιστο haircut που μπορεί να επιβληθεί για να μην πέσει το core tier 1 του κλάδου (κατά μέσο όρο) κάτω από το 7% θα ήταν 30%, ενώ το ταμείο χρηματοοικονομικής στήριξης μπορεί να «αντέξει» haircut έως 60% (αφού σε αυτή την περίπτωση οι τράπεζες θα απαιτούσαν κεφαλαιακή ενίσχυση 10 δισ. ευρώ).

Posted by Blogger on 8:46 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response