|

Έγκλημα η ψήφος κατά του Μεσοπρόθεσμου, δήλωσε ο Γ. Προβόπουλος στους Financial Times


Σε επίκληση της άποψης του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ.Προβόπουλου ότι η Ελλάδα θα διαπράξει αυτοκτονία αν το Κοινοβούλιο αποτύχει να στηρίξει τα σκληρά μέτρα λιτότητας που έχουν σκοπό την αποτροπή της στάσης πληρωμών, προχωρούν οι Financial Times σε δημοσίευμά τους την Τετάρτη.

Το δημοσίευμα που φέρει τον τίτλο «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ψηφοφορία αυτοκτονίας για την λιτότητα» (Greece faces ‘suicide’ vote on austerity) αναφέρεται στη δριμύτατη προειδοποίηση του κ. Προβόπουλου, υποστηρίζοντας ότι καταδεικνύει το πόσα πολλά διακυβεύονται ενόψει της σημερινής ψηφοφορίας για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα «κινείται στην κόψη του ξυραφιού».

Μιλώντας στους Financial Times, ο κ. Προβόπουλος, εξέφρασε τον φόβο ότι η ελληνική οικονομική κρίση υποβαθμίστηκε από τους πολιτικούς τους τελευταίους 18 μήνες, ενώ η χώρα όδευε προς μια πιθανή χρεοκοπία.

«Ποτέ πραγματικά δεν είχαμε διάλογο σε αυτή την χώρα για το τι έφταιξε. Στην Πορτογαλία η νέα κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι θα ακολουθήσουν δύο δύσκολα χρόνια. Εδώ δεν ακούσαμε τέτοιες συζητήσεις. Αν οι βουλευτές ψηφίσουν κατά του πακέτου, θα είναι έγκλημα. Η χώρα θα ψηφίσει την αυτοκτονία της», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στην οικονομική εφημερίδα.

Τέλος, οι Financial Times αναφέρονται στις δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Όλι Ρεν ότι η Ευρωζώνη δεν έχει διαθέσιμο ένα «Plan B» στην περίπτωση που το ελληνικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τα μέτρα λιτότητας ύψους 28 δισ. ευρώ, καθώς και στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Θ.Πάγκαλου ότι η επόμενη δόση των 12 δισ. ευρώ από το διεθνές πακέτο διάσωσης δεν θα εκταμιευτεί αν δεν υποστηρίξει η Βουλή τα νέα μέτρα.

Posted by Blogger on 9:56 π.μ.. Filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response