|

Σε ΑΜΚ 35 δισ. γουάν προχωρά η China Merchants Bank


Η China Merchants Bank, που διαπραγματεύεται με τη μεγαλύτερη αποτίμηση μεταξύ των εισηγμένων πιστωτικών ιδρυμάτων του Χονγκ Κονγκ, σχεδιάζει να συγκεντρώσει περί τα 35 δισ. γουάν (5,4 δισ. δολάρια) από τις αγορές της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ.

Το έκτο μεγαλύτερο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας, θα προσφέρει 2,2 μετοχές για κάθε 10 που κατέχουν οι επενδυτές. Η μετοχή, διαπραγματεύεται 2,09 φορές το book value, έναντι 1,69 φορές που είναι ο μέσος όρος των πέντε μεγαλύτερων ανταγωνιστικών της.

Η Merchants Bank ενισχύει το κεφάλαιό της καθώς η Κίνα, μετά από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη, σφίγγει περισσότερο τους κανόνες ώστε να περιορίσει τον κίνδυνο διάσωσης από τους δανειστές μιας τράπεζες, ύστερα από την παγκόσμια πιστωτική κρίση.

Επίσης, τα τοπικά πιστωτικά ιδρύματα αυξάνουν τα κεφάλαιά τους για να ανταποκριθούν στις πιστωτικές απαιτήσεις στην Κίνα, όπου τα νέα δάνεια τον Ιούνιο αυξήθηκαν σε σχέση με το περασμένο έτος, παρά

Posted by Blogger on 1:50 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response