|

"Σκαρφαλώνουν" στο 7% τα επιτόκια προθεσμίας


Στο 7% "σκαρφάλωσαν" τα επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας την ώρα που οι διαρροές κεφαλαίων συνεχίζονται και έφτασαν τα 17,7 δισ. ευρώ στο 5μηνο του 2011.

Τρεις τράπεζες τις πρώτες μέρες του Ιουλίου προχώρησαν σε σημαντικές αυξήσεις στα επιτόκια των καταθέσεων προθεσμίας ή λάνσαραν νέα καταθετικά προϊόντα.

Το υψηλότερο επιτόκιο σήμερα προσφέρει η Millennium, η οποία στην 7μηνη προθεσμιακή κατάθεση για την κλίμακα ποσού από 75.000-150.000 ευρώ επιτόκιο 6,95%. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις: Το υψηλό επιτόκιο δίνεται για το άνοιγμα νέων προθεσμιακών λογαριασμών και παράλληλα ο καταθέτης θα πρέπει να διατηρεί και λογαριασμό ταμιευτηρίου ή τρεχούμενο με ελάχιστο ποσό κατάθεσης τα 1.000 ευρώ ή να «αγοράσει» οποιοδήποτε πρόγραμμα υγείας της τράπεζας.

Η Eurobank λάνσαρε νέα προθεσμιακή κατάθεση την «προθεσμιακή x2» για ποσά από 10.000 ευρώ, ετήσιας διάρκειας, με μηνιαία απόδοση τόκων και στην οποία το επιτόκιο διπλασιάζεται τον 6ο και τον 12ο μήνα. Η απόδοση εξαρτάται από το ποσό και μπορεί να φτάσει στο 4,03%. Επίσης η τράπεζα αύξησε το επιτόκιο της προθεσμιακής της κατάθεσης Step Up, διάρκειας 7 μηνών, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι το 4,5%.

Σε αύξηση του επιτοκίου της πάνω από 1 μονάδα στα προθεσμιακά προϊόντα «Μπροστά» και στον on- line λογαριασμό Winbankdirect προχώρησε από την 1η Ιουλίου και η Τράπεζα Πειραιώς. Το επιτόκιο στην κατάθεση Μπροστά φτάνει στο 4,10% και στον Winbankdirect στο 4,5%.

Σήμερα οι καταθέσεις αποτελούν την μοναδική πηγή άντλησης ρευστότητας για τις τράπεζες και τα υψηλά επιτόκια είναι απολύτως δικαιολογημένα. Τον Μάιο, ο φόβος που επικράτησε για χρεοκοπία της χώρας, είχε ως αποτέλεσμα να φύγουν από τις τράπεζες σχεδόν 5 δισ. ευρώ (4,8 δισ. ευρώ), ενώ ανάλογη εκτιμάται πως θα είναι η εικόνα και τον Ιούνιο.

Εξάλλου, στο σύνολο τους οι τράπεζες προσφέρουν υψηλά επιτόκια στις καταθέσεις προθεσμίας. Το Ταµείο Παρακαταθηκών και Δανείων λάνσαρε κατάθεση 16µηνης διάρκειας, στην οποία το επιτόκιο κορυφώνεται στο 6,3%. Το ελάχιστο ποσό κατάθεσης είναι τα 20.000 ευρώ και το επιτόκιο ξεκινά από το 4,2% για να αυξηθεί στο 6,3% (απόδοση 5,21%).

Η Εθνική Τράπεζα, προσφέρει αποδόσεις που φτάνουν έως 5,80%. Στην 18µηνη κατάθεση "Δώρο Εθνικής" για τις µηνιαίες περιόδους που συµπληρώνονται τον Αύγουστο, τον Δεκέµβριο και τον Απρίλιο (συνολικά 4 µηνιαίες καταβολές), η απόδοση του προϊόντος είναι 5,80%.

Η Τράπεζα Κύπρου στον εξάμηνο λογαριασµό Plus προσφέρει επιτόκιο 2,3% το πρώτο τρίµηνο και 4,5% το δεύτερο. Και στον λογαριασµό REFLEX διάρκειας 12 µηνών, το επιτόκιο αυξάνει κατά 0,25 κάθε τρίµηνο και κλιµακώνεται από το 3,25% στο 4% το τελευταίο τρίµηνο.

Η Alpha Bank στην κατάθεση Alpha Μηνιαία Πρόοδος 12μηνης διάρκειας ξεκινά το επιτόκιο από το 2,9% και κορυφώνεται στο 3,6% και στη 18μηνη διάρκεια ξεκινά από το 3,1% και ανεβαίνει στο 4,5%.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στη 15μηνη κατάθεση προθεσμίας "Ανεβαίνω" προσφέρει επιτόκιο που κλιμακώνεται από το 3% στο 6%.

Η Marfin Egnatia Bank στη 12μηνη κατάθεση προθεσμίας προσφέρει επιτόκιο 3,75%.

Η Εμπορική Τράπεζα προσφέρει επιτόκιο ως 4,12% στις προθεσμιακές καταθέσεις της Emporiki ΠΡΟηγούμαι

Η Attica Bank προσφέρει επιτόκιο προθεσμίας 4,6%, η Proton Bank επιτόκιο έως 4,95% και η FBBank ετήσια μεικτή απόδοση 4,815%.

Posted by Blogger on 10:27 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response