|

Αγορά χρυσού από ρωσικές τράπεζες


Οι ρωσικές τράπεζες στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου εξαγόρασαν από τους παραγωγούς 137,74 μετρικούς τόνους χρυσού, ποσοστό σημαντικά υψηλότερο από ό,τι στην αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φέρεται να δήλωσε στέλεχος του υπουργείου οικονομίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Prime.

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε τα στοιχεία της περσινής περιόδου για σύγκριση, αλλά δήλωσε ότι στο σύνολο του 2010 οι τράπεζες αγόρασαν από τους παραγωγούς 148,8 τόνους χρυσού.

Οι εμπορικές τράπεζες πούλησαν το χρυσό που αγόρασαν από τους παραγωγούς, στην κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, και ο χρυσός πηγαίνει να συμπληρώσει τα αποθεματικά χρυσού της χώρας. Το 2010 η κεντρική τράπεζα αύξησε τα αποθεματικά του χρυσού κατά 23,9% ή κατά 152,3 τόνους.

Όλος ο χρυσός εξαγοράστηκε από τις τράπεζες, στις οποίες προστέθηκαν οι 3,5 τόνοι που εξαγόρασε κρατική υπηρεσία πολύτιμων μετάλλων Gojkhran από τους παραγωγούς, και δεν υπήρξαν εισαγωγές.

Posted by Blogger on 10:43 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response