|

ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ

Άμεση υπήρξε η ανταπόκριση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο, στην επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, για την ανάγκη επιτάχυνσης της εκταμίευσης των κοινοτικών κονδυλίων προς την Ελλάδα, προκειμένου να...
ενισχυθεί η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. σύμφωνα με πληροφορίες, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό ζητεί τον ορισμό ενός προσώπου - συνδέσμου (contact person), που θα συντονίσει τις προσπάθειες μεταξύ Κομισιόν και ελληνικών αρχών, για καλύτερη αξιοποίηση των κονδυλίων των διαρθρωτικών ταμείων και του ταμείου συνοχής.

Σε απάντηση της επιστολής Μπαρόζο, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως ο άνθρωπος - σύνδεσμος θα είναι ο σύμβουλός του επί ευρωπαϊκών θεμάτων (και πρώην ανώτερο στέλεχος της Κομισιόν) κ. Γιώργος Γλυνός, ο οποίος και θα έχει αυτονομία κινήσεων σε σχέση με υπουργούς ή άλλες κυβερνητικές αντιπροσωπείες.

Η πρώτη συνάντηση του κ. Γλυνού με την αντιπροσωπεία του κ. Μπαρόζο αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα, μετά τη διεξαγωγή του Eurogroup τη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, εξήγγειλε τη σύσταση διακομματικής Επιτροπής που θα συζητήσει πολιτικές και μέτρα για τη διασφάλιση των θεσμών τη συντεταγμένη λειτουργία του κράτους και την αποτροπή φαινομένων βίας. Ο κ. Παπανδρέου απηύθυνε προσκλητήριο διαλόγου προς τους πολιτικούς, τους διανοούμενους και τους πολίτες.

Posted by Blogger on 10:02 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response