|

Σήμερα το roll over των ελληνικών ομολόγων


Σήμερα πραγματοποιείται στην Αθήνα η πρώτη μεγάλη συνάντηση των τραπεζιτών, Ελλήνων και ξένων, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκτιμηθεί μια πολύ σημαντική παράμετρος της συμφωνίας για τη διάσωση της ελληνικής οικονομίας, που αποφασίσθηκε στη τελευταία Σύνοδο Κορυφής. Ο λόγος αφορά στη συμμετοχή των ιδιωτών, δηλαδή των ίδιων των τραπεζών, στην όλη διαδικασία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις διεθνών αναλυτών και μεγάλων ξένων οίκων, που παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, τελικώς, αυτή η συμμετοχή δεν θα ξεπεράσει το 90%, ακόμα και σε ελληνικό επίπεδο. Κι αυτό γιατί υπάρχουν και εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα, οι διοικήσεις των οποίων δεν έχουν αποφασίσει αν θα πρέπει να δώσουν το παρόν στην όλη διαδικασία.

Όπως λέγεται στην αγορά, πρόκειται για τις Marfin, Αγροτική Τράπεζα και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που βρίσκονται ακόμη σε φάση εξέτασης των επιπτώσεων που θα είχε μια τέτοια κίνηση στα αποτελέσματα τους. Εικάζεται πάντως ότι μετά τη σημερινή συνεδρίαση του IIF - της διεθνούς των τραπεζιτών δηλαδή - στη χώρα μας, το τοπίο, αναφορικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, θα ξεκαθαρίσει έτι περαιτέρω και οι εν λόγω τράπεζες θα αποφασίσουν οριστικά εάν θα είναι παρούσες στην όλη πρωτοβουλία.

Posted by Blogger on 8:44 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response