|

Βενιζέλος: Έτοιμες οι ελληνικές τράπεζες για συμμετοχή στο rollover


Οι ελληνικές τράπεζες είναι πρόθυμες να συμμετάσχουν στο rollover του κρατικού χρέους, ως μέρος του νέου σχεδίου διάσωσης της χώρας από την Ε.Ε., σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

«Οι ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να πάρουν μέρος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Bloomberg ενώ πρόσθεσε «Πρέπει να σεβαστούμε απόλυτα τον εθελοντικό χαρακτήρα αυτής της διαδικασίας. Αυτό το ζήτημα είναι πολύ ευαίσθητο και η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη ως προς αυτό».

Παράλληλα ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την αναγκαιότητα αποφυγής χαρακτηρισμού της διαδικασίας μετακύλισης χρέους ως «επιλεκτική χρεοκοπία» από τους οίκους αξιολόγησης.

«Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία, όχι όμως να πάρουμε ρίσκο», πρόσθεσε ο ίδιος. «Για εμάς είναι πολύ πολύ σημαντικό να οργανώσουμε κάτι ασφαλές επειδή το ελληνικό πρόβλημα αποτελεί πάντα ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, ένα παγκόσμιο πρόβλημα και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας για τη σταθερότητα ολόκληρης της Ευρωζώνης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Posted by Blogger on 8:53 π.μ.. Filed under , , , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response