|

Τρισέ: «Το ευρώ κινδυνεύει λιγότερο από κάθε άλλο νόμισμα»

Τρισέ: «Το ευρώ κινδυνεύει λιγότερο από κάθε άλλο νόμισμα»


Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βγει πιο αποφασισμένη από την κρίση ώστε να μην επιτρέπει εφεξής στα μέλη της να παρεκκλίνουν σε βάρος των άλλων, τόνισε στη συνέντευξή του στο γαλλικό ραδιόφωνο ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ.

«Το ευρώ δεν κινδυνεύει αλλά κατά τη γνώμη μου θα πρέπει από αύριο να αλλάξουμε τη Συνθήκη της Ευρώπης για να μην μπορεί ένα μέλος της ευρωζώνης να ασωτεύει και να δημιουργεί προβλήματα σε όλους τους υπόλοιπους» δήλωσε χαρακτηριστικά ο γάλλος τραπεζίτης «φωτογραφίζοντας» την Ελλάδα.

«Θα πρέπει να προχωρήσουμε πέρα από τις συστάσεις», πρόσθεσε μιλώντας στο σταθμό Europe 1 διευκρινίζοντας ότι η Κομισιόν πρέπει να μπορεί να επιβάλει αποφάσεις. «Το μάθημα από την κρίση είναι ότι χρειάζονται στην πραγματικότητα κυρώσεις» ανέφερε.

«Είναι ασφαλώς προτιμότερο να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις» ανέφερε υπερθεματίζοντας στην ανάγκη «πιο προσεκτικού ελέγχου των δημοσιονομικών» των χωρών της ευρωζώνης.

Posted by Blogger on 11:38 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response