|

Bundesbank: Να βρεθεί πειστική λύση για το χρέος μεμονωμένων χωρών


Την άποψη πως η Ευρώπη πρέπει να προχωρήσει στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, εξέφρασε η αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας (Bundesbank) Σαβίνα Λαουτενσλάγκερ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Handelsblatt που δημοσιεύθηκε σήμερα Δευτέρα.

«Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μπορεί να είναι ένα μέσο για να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη στη διατραπεζική αγορά» δήλωσε η αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, ξεκαθαρίζοντας πως «είναι εξίσου σημαντικό να βρεθεί μια πειστική λύση για την κρίση του δημόσιου χρέους σε μεμονωμένες ευρωπαϊκές χώρες».

Σύμφωνα με το Reuters η Λαουτενσλάγκερ δήλωσε πως οι τράπεζες θα πρέπει πρώτα να προσπαθήσουν να ενισχύσουν τα κεφάλαια τους με ίδια μέσα. «Αν το κάθε κράτος δεν είναι σε θέση να το πράξει, τότε μπορεί να δανειστεί μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF)», δήλωσε, προσθέτοντας πως τα χρήματα αυτά θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν μόνο για τις τράπεζες και όχι αλλού.

Η ίδια είπε επίσης ότι θα ήταν λογικό μεσοπρόθεσμα για τις τράπεζες να κρατήσουν κεφάλαια προκειμένου να αντιμετωπίσουν κίνδυνους σχετικούς με το κρατικό χρέους που διακρατούν.

Posted by Blogger on 11:04 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response