|

Credit Suisse: Εκ νέου κάλυψη για ΕΤΕ, Alpha Bank



Εκ νέου κάλυψη για τις μετοχές της Εθνικής Τράπεζας και την Alpha Bank ξεκινά η Credit Suisse, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 3 Οκτωβρίου 2011.

Η CS δίνει σύσταση neutral και τιμή-στόχο 2,8 ευρώ για την ΕΤΕ, σχολιάζοντας ότι η δυσμενής μακροοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα συνεχίζει να επιδρά αρνητικά στα μεγέθη του ομίλου. Σημειώνει επίσης ότι η τράπεζα παραμένει ο de facto «πρωταθλητής» της ελληνικής αγοράς, ότι το επίπεδο δανεισμού της από την ΕΚΤ (18%) είναι χαμηλότερο έναντι άλλων ελληνικών τραπεζών, και εκτιμά ότι αν από τον έλεγχο της ΒlackRock προκύψει ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης, αυτή θα είναι αναλογικά χαμηλότερη έναντι άλλων «παικτών» του κλάδου.

Για τη μετοχή της Alpha Bank η Credit Suisse δίνει σύσταση underperform και τιμή-στόχο 1,25 ευρώ, ενώ παράλληλα υποβαθμίζει από neutral σε underperform τη μετοχή της Eurobank, για την οποία δίνει χαμηλότερη τιμή-στόχο 0,98 ευρώ, από 1,50 ευρώ προηγουμένως.

Η CS σχολιάζει ότι η συγχώνευση με τη Eurobank αυξάνει το ρίσκο για την Alpha Bank, λόγω της προσθήκες του χαρτοφυλακίου ελληνικών ομολόγων της πρώτης (8,7 δισ. ευρώ) σε αυτό της δεύτερης (4,6 δισ. ευρώ).

Posted by Blogger on 8:55 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response