|

Εμπορική: Παραμένει σε πτωτικό κανάλι το Χ.Α.


«Πολύ σύντομα θα φανεί αν η πρόσφατη παλινδρόμηση γύρω από τις 795 μονάδες αποτελεί μία προσωρινή ανάπαυλα στην μεσοπρόθεσμη πτωτική τάση ή συντελεί στη δημιουργία μίας βραχυχρόνιας βάσης τιμών, για μια αξιόλογη ανοδική αντίδραση» σχολιάζει σε εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση για τον Γενικό Δείκτη του Χ.Α. η Εμπορική Τράπεζα, προσδιορίζοντας ως «σημεία-κλειδιά» την αντίσταση των 810 μονάδων και το πρόσφατο χαμηλό των 777 μονάδων.

Όπως σημειώνει η Εμπορική, «την εβδομάδα που πέρασε ο ΓΔ αρχικά κινήθηκε πτωτικά, σημειώνοντας νέα χαμηλότερη τιμή έτους στις 777 μονάδες (26/09). Στη συνέχεια, αφού σημείωσε μια μικρή παλινδρόμηση γύρω από τις 792 μονάδες, εμφάνισε μία μικρή ανοδική αντίδραση μέχρι τις 810μ. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής δεν είχε διαφοροποιηθεί η προαναφερόμενη τεχνική εικόνα και ο ΓΔ βρισκόταν στις 797 μονάδες, δηλαδή περίπου στη μέση του προαναφερόμενου εύρους τιμών».

Στην παρούσα φάση ο ΓΔ φαίνεται να διατηρεί την πτωτική τάση των προηγούμενων μηνών αλλά βραχυπρόθεσμα φαίνεται να εκτονώθηκαν οι πιέσεις στη περιοχή των 780-777 μονάδων. Πιθανότατα το σημείο κλειδί – για την ερχόμενη εβδομάδα - είναι η αντίσταση των 810-813 μονάδων».

Στο «θετικό σενάριο», προσθέτει η Εμπορική, «ο ΓΔ ξεπερνά την πρώτη αντίσταση των 810-813 μονάδων, με παράλληλη αύξηση των συναλλαγών, προξενώντας επιτάχυνση της ανοδικής αντίδρασης προς τις επόμενες αντιστάσεις των 844 και 863 μονάδων, όπου θα κριθεί εκ νέου η δυναμική της αγοράς. Το σενάριο αυτό συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί, αλλά με τις ισχύουσες τεχνικές ενδείξεις, θα αποτελέσει θετική έκπληξη η επέκταση της ανοδικής κίνησης σε υψηλότερα επίπεδα τιμών (βραχυπρόθεσμα). Επόμενες αντιστάσεις στις 885 και 932 μονάδες».

Στο αρνητικό σενάριο, «καθοδική διάσπαση των 777μ με σημαντική αύξηση των συναλλαγών, πιθανότατα θα προξενήσει επιτάχυνση της πτωτικής τάσης προς την ζώνη τιμών των 715 – 690 μονάδων, που αποτελεί την επόμενη αξιόλογη στήριξη. Αν υποχωρήσει ο ΓΔ με μέτριους ή χαμηλούς όγκους συναλλαγών, ενδεχομένως οι πιέσεις να εκτονωθούν – βραχυχρόνια – στη ζώνη των 750-740 μονάδων».

Posted by Blogger on 9:42 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response