|

Ackermann: «Επικίνδυνο προηγούμενο το ελληνικό PSI»

ackermann_87Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο, προειδοποιεί ο Joseph Ackerman, επικεφαλής της Deutsche Bank και πρόεδρος του IIF. Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο κ. Ackermann – ο οποίος ενορχήστρωσε τις προσπάθειες για τη συμφωνία του PSI- επισημαίνει πως η συγκεκριμένη συμφωνία αφήνει εκτεθειμένες τις τράπεζες στο ενδεχόμενο νέων τέτοιων συμφωνιών και πως αποδυναμώνει σημαντικά την αγορά των κρατικών ομολόγων.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας, το PSI για το πακέτο στήριξης της Αθήνας «πρέπει να είναι μία εξαίρεση».

«Εάν ανοίξουμε το κουτί της Πανδώρας, τότε ποιος θα θέλει να επενδύσει σε τίτλους με κρατικό κίνδυνο;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε: «Η βεβήλωση μίας τοποθέτησης που μέχρι πρότινος είχε μηδενικό επενδυτικό κίνδυνο, θα έχει μακροπρόθεσμες επιπτώσεις».

Ο κ. Ackermann εκτίμησε άλλωστε, πως ο δρόμος τέτοιων συμφωνιών θα προτιμάται πάντα έναντι της ανεξέλεγκτης κρατικής χρεοκοπίας. «Δεν νομίζω πως θα δούμε ανεξέλεγκτη κρατική χρεοκοπία σε καμία χώρα. Πάντα θα υπάρχει μία εθελοντική συμφωνία διαμερισμού του κόστους» κατέληξε.

Posted by Blogger on 10:17 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response