|

Γιουνκέρ: Η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίσσεται στη «σωστή κατεύθυνση»

Ενημέρωση από τον Γ. Παπανδρέου έλαβε ο πρόεδρος του Eurogroup

Την πεποίθηση ότι η κατάσταση στην Ελλάδα εξελίσσεται «προς τη σωστή κατεύθυνση», εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλόντ Γιουνκέρ, ο οποίος τόνισε ότι δεν αναμένει να ληφθεί σήμερα κάποια απόφαση για τη χώρα.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, ο κ. Γιουνκέρ τόνισε ότι θα διεξαχθεί συζήτηση σχετικά με την 6η δόση, το αποτέλεσμα της οποίας θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τις απαντήσεις που θα δώσει ο Ευ. Βενιζέλος.

Ο κ. Γιούνκερ σημείωσε ότι, λαμβάνοντας υπόψη πως οι δανειακές ανάγκες της Ελλάδας επαρκούν έως τα μέσα Δεκεμβρίου, υπάρχει χρόνος για τη λήψη της απόφασης.

Επικοινωνία Γιουνκέρ - Παπανδρέου

Ανακοίνωση με τίτλο «ο κ. Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ συζητά με τον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου», αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της λουξεμβουργιανής κυβέρνησης (http://www.gouvernement.lu/salle_presse/communiques/2011/11-novembre/07-pm/index.html).

Στην ανάρτηση γίνεται αναφορά στην σημερινή τηλεφωνική επαφή των δύο πρωθυπουργών, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τον Λουξεμβούργιο ομόλογό του και πρόεδρο του Eurogroup, για την κατάσταση στην Ελλάδα με επίκεντρο τις συνομιλίες που διεξάγονται με την προοπτική σχηματισμού νέας κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, ο κ. Γιουνκέρ ευχαρίστησε τον κ. Παπανδρέου για τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα γενικώς και η ελληνική κυβέρνηση ειδικώς, κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών.

Επίσης, αναφέρεται πώς ο επικεφαλής της ευρωζώνης «εξέφρασε τον θαυμασμό του για το θάρρος και την ακεραιότητα, με την οποία ο κ. Παπανδρέου αντιμετωπίζει την κρίση που τόσο σκληρά έπληξε την χώρα του».

Posted by Blogger on 9:48 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response