|

Δίνει τέλος στο φορολογικό απόρρητο η Credit Suisse


Η Credit Suisse άρχισε να ενημερώνει ορισμένους πελάτες της στις ΗΠΑ, ύποπτους για φοροδιαφυγή, ότι σχεδιάζει να παραδώσει τα στοιχεία τους στην αμερικανική εφορία (Internal Revenue Service), με τη βοήθεια των ελβετικών φορολογικών αρχών, αποκαλύπτει το Reuters.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, απέστειλε ειδοποιητήριο σε Αμερικανούς πελάτες της, στο οποίο αναφέρει ότι θα παραδώσει ονόματα και λεπτομέρειες λογαριασμού κατόπιν επίσημου αιτήματος των αμερικανικών φορολογικών αρχών. Ημερομηνία αποστολής είναι η 2α Νοεμβρίου, ενώ η επιστολή συνυπογράφεται από δύο ανώτερα στελέχη της Credit Suisse.

Οι αμερικανικές αρχές, που υποπτεύονται δεκάδες χιλιάδες εύπορους Αμερικανούς για φοροδιαφυγή μέσω των ιδιωτικών ελβετικών τραπεζών, διεξάγουν εκτεταμένες έρευνες σε ελβετικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Credit Suisse.

Posted by Blogger on 9:18 μ.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response