|

Minoan Group Plc: Ολοκλήρωση εξαγοράς της ταξιδιωτικής εταιρείας John Semple Travel

Η Minoan Group Plc., εταιρεία εισηγμένη στη χρηματιστηριακή αγορά AIM του Λονδίνου, που δραστηριοποιείται στον τουριστικό και τον ταξιδιωτικό κλάδο ανακοινώνει την ολοκλήρωση της εξαγοράς της επιτυχημένης σκωτσέζικης ταξιδιωτικής επιχείρησης John Semple Travel Limited.

Η ταξιδιωτική εταιρεία John Semple Travel ειδικεύεται στις πωλήσεις κρουαζιέρας καθώς και στον θεματικό τουρισμό, ιδιαίτερα το γκολφ (www.golfkings.co.uk) και το σκι (www.skikings.co.uk). Παράλληλα λειτουργεί αποτελεσματικά τον ομώνυμο διαδικτυακό τόπο (www.sempletravel.co.uk) και το call centre. Ο κύκλος εργασιών της John Semple Travel για την προηγούμενη χρήση ανήλθε στα 20 εκ. Ευρώ με καθαρά κέρδη 250.000 Ευρώ. Η Minoan Group Plc στοχεύει στη διασύνδεση των σημάτων Cruise Kings (www.cruisekings.co.uk) και Canada Kings (www.mycanadatrips.co.uk), με την Cruise 118 και τη Sunwing Airlines of Canada προσβλέποντας σε σημαντική αύξηση των πωλήσεων .

Ο Όμιλος Minoan Group Plc. μαζί με την ταξιδιωτική επιχείρηση Stewart Travel Centre (την οποία και διαχειρίζεται ο Όμιλος) υπολογίζει για την τρέχουσα χρήση κύκλο εργασιών ύψους 55 εκ Ευρώ. Το δίκτυο πελατών του Ομίλου διαθέτει περισσότερους από 100.000 ενεργούς πελάτες και εξυπηρετείται από 11 γραφεία στη Σκωτία που απασχολούν πάνω 135 εργαζομένους.

Η εξαγορά αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοιες επιχειρηματικές κινήσεις της Minoan Group Plc. που οδηγούν στη δημιουργία μιας ισχυρής αυτόνομης επιχείρησης με κρίσιμη μάζα, ισχυρό δίκτυο, σημαντικές συνέργειες, οικονομίες κλίμακας και ισχυρή κερδοφορία. Συγχρόνως όμως η ισχυροποίηση του Ομίλου θα στηρίξει ουσιαστικά και την τουριστική επένδυση στην Κρήτη, η υλοποίηση της οποίας παραμένει προτεραιότητα του Ομίλου που εργάζεται συστηματικά και από κοινού με την Ένωση Ξενοδόχων Σητείας για την ανάδειξη της περιοχής ως νέου τουριστικού προορισμού.

Ο Christopher Egleton , Πρόεδρος της Minoan Group Plc, σχολίασε :

“Είμαστε όλοι πολύ χαρούμενοι που ολοκληρώθηκε η εξαγορά της John Semple Travel, ιδίως με δεδομένη την παρούσα κατάσταση των χρηματαγορών. Είμαστε επίσης ευχαριστημένοι που τα μέλη της οικογένειας John Semple Travel θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν στον Όμιλό μας καθώς και στη γεωγραφική του επέκταση. Όπως έχουμε αναφέρει, εστιάζουμε σταθερά στη δημιουργία μιας ταξιδιωτικής επιχείρησης με αυξανόμενα κέρδη, σωστό management, τις κατάλληλες συνέργειες και αποτελεσματικό marketing. Οι εξαγορές που έχουμε πραγματοποιήσει μέχρι τώρα θα δημιουργήσουν αξία για τους μετόχους μας, μέσω της υλοποίησης των στρατηγικών μας καθώς και θα συμβάλουν στην ανάπτυξη του Ομίλου σε περισσότερες περιοχές.

Στην Ελλάδα εξακολουθούμε να εστιάζουμε στην υλοποίηση του έργου μας στο Βορειοανατολικό Άκρο της Κρήτης. Η παράλληλη επιδίωξη του τουριστικού και του ταξιδιωτικού κλάδου θεωρούμε ότι θα συμβάλει ιδιαίτερα στην επιτυχία των στόχων μας.”

Posted by Blogger on 12:29 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response

Ροή Ειδήσεων