|

Τραπεζικό τέμπο στο ταμπλό του ΧΑ


Η φημολογία που αναπτύσσεται γύρω από τον τραπεζικό κλάδο, στον «απόηχο» των επαφών ΕΤΕ-Alpha, συντηρεί τη νευρικότητα στο ταμπλό του Χ.Α. όπου ο Γενικός Δείκτης υποχρεώνεται σε απώλειες έως 0,92%.

Σαφής η τάση υποαπόδοσης στις τράπεζες, καθώς ο δείκτης των τραπεζών βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως και 2,73%, «απορροφώντας» μέχρι στιγμής τα 2/3 του τζίρου.

Μικτή είναι η εικόνα που διαμορφώνεται στον FTSE20, με τη μετοχή του ΟΠΑΠ να ξεχωρίζει, ενισχυμένη έως και 2,65% νωρίτερα, κέρδη που αυτή τη στιγμή περιορίζονται σε 1,97% στα 14,99 ευρώ. Με άνοδο περί του 0,8% ακολουθούν ΔΕΗ και Coca-Cola 3E, ενώ με μικρότερα κέρδη διαπραγματεύονται οι τίτλοι των Τιτάν, Βιοχάλκο και ΕΛΠΕ.

«Ανάλογο σκηνικό των χθεσινών ανοδικών και πτωτικών εξάρσεων» αναμένει για σήμερα η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ, «καθώς η αγορά διέπεται από νευρικότητα επηρεαζόμενη από την φημολογία γύρω από τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο».

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για «έξαρση φαινομένων που δεν συνάδουν ακόμα με την τρέχουσα ειδησεογραφία και χρήζουν προσοχής λόγω των αυξημένων κινδύνων που εσωκλείουν σε ενδεχόμενο γύρισμα της αγοράς», αλλά και για ειδησεογραφία που παραμένει σε επίπεδο φημών..

«Φαίνεται η γεωπολιτική αναταραχή δεν αποφορτίζεται τόσο γρήγορα» αναφέρει επίσης η Πήγασος, «με αποτέλεσμα να επιτείνεται η επιφυλακτικότητα των επενδυτικών κεφαλαίων και οι ρευστοποιήσεις να αποκτούν κυρίαρχη θέση στην διαμόρφωση των τάσεων».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.625,95 μονάδες, με μικρές απώλειες 0,23%. Μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 10 εκατ. τεμάχια αξίας 31 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 61 μετοχές διαπραγματεύονται με απώλειες, 27 ενισχύονται και 15 διατηρούνται αμετάβλητες.

Posted by Blogger on 1:11 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response