|

Nutriart: Στα €102 εκατ. η επικείμενη συμφωνία με τις τράπεζες


Στα 102 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει η συμφωνία της Nutriart με τις πιστώτριες τράπεζες, κεφάλαια που θα στηρίξουν το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.

Το πρώτο μέρος της συμφωνίας αφορά, ως γνωστόν, στην αναδιάρθρωσης του δανεισμού της, ύψους 87,4 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr περίπου 15 εκατ. ευρώ θα αφορούν νέα χρηματοδότηση της εταιρείας, τα οποία θα δοθούν από τις δύο βασικές τράπεζες, Εθνική και Εμπορική, αλλά και τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, τον όμιλο Δαυίδ.

Όπως ανακοίνωσε σχετικά η Nutriart, τις επόμενες εβδομάδες αναμένει ότι θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τα πιστωτικά ιδρύματα, διαπραγματεύσεις που έχουν διαρκέσει πάνω από 4 μήνες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από τις συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του δανεισμού, η Nutriart υπέβαλε στις τράπεζες και αναλυτικό business plan για τον λειτουργικό εξορθολογισμό και την ανάπτυξή της, το οποίο μελετήθηκε διεξοδικά προκειμένου να καταλήξουν οι δύο πλευρές.

Η πρόταση που έχει υποβάλει η διοίκηση της Nutriart στις τράπεζες προβλέπει την αναχρηματοδότηση των οφειλών αυτών μέσω σύναψης κοινού κοινοπρακτικού ομολογιακού δανείου τριετούς διάρκειας με δυνατότητα παράτασης ενός έτους.

Αν και ακόμη οι υπογραφές δεν έχουν «πέσει» για να κλείσει η συμφωνία, από την Nutriart εκφράζεται η αισιοδοξία για το αποτέλεσμα της συνδιαλλαγής, που θα δώσει στην εταιρεία το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης και τις χρηματοοικονομικές ανάσες που χρειάζεται.

Στόχος της διοίκησης είναι η βελτίωση όλης της διαδικασίας παραγωγής και η αποτελεσματικότητα των εταιρειών που απαρτίζουν τον όμιλο της Nutriart, ένας όμιλος που διαθέτει ισχυρά εμπορικά σήματα και προοπτικές.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση δανείου με την εταιρεία-μέτοχο της Tinola Holdings ύψους 10 εκατ. ευρώμ προκειμένου να εξασφαλίσει το απαιτούμενο κεφάλαιο κίνησης μέχρι να τελεσφορίσει η αναδιάρθρωση των δανείων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο ποσό των 87,4 εκατ. ευρώ περιλαμβάνεται και ομολογιακό δάνειο υπολοίπου 18,375 εκατ. ευρώ, του οποίου η ημερομηνία αποπληρωμής ήταν στις 31/12/2009, αλλά ζητήθηκε από την Nutriart η παράταση αποπληρωμής του, ώστε να ενταχθεί στο υπό αναδιάρθρωση τραπεζικό υπόλοιπο.

Ρ. Χάικου
Πηγή:www.capital.gr

Posted by Blogger on 10:30 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response