|

S&P: Δίνει 1 στις 3 πιθανότητες αναδιάρθρωσης για Ελλάδα


Οι πιθανότητες αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους είναι περίπου 1 στις 3, όπως εκτιμά ο επικεφαλής ανάλυσης ευρωπαϊκών κρατικών χρεών της Standard & Poor’s Ratings Group σε σημερινή συνέντευξή του που δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Die Zeit.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο Moritz Kraemer δήλωσε ότι για να είναι αποτελεσματική η αναδιάρθρωση, οι πιστωτές θα πρέπει να παραιτηθούν από το 50%-70% των απαιτήσεών τους.

Ο Kraemer τονίζει πως αναμένει πρώτα η Ευρωπαϊκή Ένωση να εξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του βάρους της Ελλάδας επιμηκύνοντας τη διάρκεια των ομολόγων και μειώνοντας τα επιτόκια. Ωστόσο, σημειώνει ότι αυτό δεν θα είχε νόημα αν το αποτέλεσμα είναι απλώς να περιοριστεί το χρέος της Ελλάδας στο 130% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος από 160%.

Αντιθέτως, ο Kraemer υποστηρίζει ότι η κατάσταση στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία δεν είναι σε καμία περίπτωση τόσο δραματική όσο στην Ελλάδα και θεωρεί ότι η αναδιάρθρωση του ιρλανδικού χρέους είναι εξαιρετικά απίθανη, καθώς η Ιρλανδία έχει φτάσει σε σημείο καμπής.

Posted by Blogger on 1:13 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response