|

Γ.Παπανδρέου: "Δεν υπάρχει περίπτωση εκλογών"


Ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη σημερινή άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικό στέλεχος, είπε ότι δεν υπάρχει περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ, ούτε περίπτωση αναδιάρθρωσης του χρέους, εκλογών και ανασχηματισμού.

Αποφασίζουμε, προχωράμε και υλοποιούμε τις αποφάσεις μας υιοθετώντας απολύτως την πολιτική μας, βασικοί άξονες της οποίας είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές το 2011, οι αποκρατικοποιήσεις και το Μεσοπρόθεσμο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το κυβερνητικό στέλεχος, το οποίο επισήμανε ότι στη διάρκεια της συνεδρίασης δεν σημειώθηκε διαφωνία από τους υπουργούς στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής.

Σύμφωνα με άλλο κυβερνητικό στέλεχος, η κυβέρνηση θα επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση, μη αποκλείοντας την ενδεχόμενη υιοθέτηση πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, "αν ακούσουμε κάτι ενδιαφέρον στο Ζάππειο", όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Κατά το κλείσιμο της "άτυπης" συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων: «Πήραμε αποφάσεις ομόφωνα για τις κεντρικές μας επιλογές. Με καθαρή πορεία πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Πήραμε τις αποφάσεις μας με σοβαρότητα με αίσθημα δικαίου και προάσπισης του δημοσίου συμφέροντος».

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του άτυπου υπουργικού συμβουλίου, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ άλλων, και για την πρώτη συζήτηση σχετικά με την δανειοδότηση της Ελλάδας το 2012, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην συνεδρίαση του Eurogroup την Δευτέρα, ενόψει των κρίσιμων αποφάσεων που θα ληφθούν στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο.

Posted by Blogger on 10:48 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response