|

Προς συγχώνευση ΤΤ και ΤBank


Σε αναστολή διαπραγμάτευσης βρίσκονται την Πέμπτη οι μετοχές του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της TBank.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης, οφείλεται στο γεγονός ότι θα συνεδριάσουν τα διοικητικά συμβούλια των Τ.Τ. και T-Bank με σκοπό τη συγχώνευση των δυο τραπεζικών ιδρυμάτων.

Σχετική ανακοίνωση του ΧΑ αναφέρει τα εξής:

"Το Χρηματιστήριο Αθηνών κατόπιν αιτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αποφάσισε την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιριών "ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε" και "T BANK ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ" από σήμερα 9 Ιουνίου 2011 μέχρις ότου το επενδυτικό κοινό ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συνεδριάσεων των διοικητικών συμβουλίων των εταιριών με θέμα τη συγχώνευσή τους και, σε περίπτωση που αποφασισθεί η εν λόγω συγχώνευση, για την προτεινόμενη σχέση ανταλλαγής.

Αναστέλλεται ακόμη προσωρινά και η διαπραγμάτευση των παραγώγων προϊόντων συμπεριλαμβανομένου των προϊόντων δανεισμού, με υποκείμενο τίτλο της εταιρίας ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε" .

Πάντως, το Δ.Σ. του Τ.Τ. εκτιμάται ότι θα συνέλθει μετά δυσκολιών, καθώς θα συναντήσει τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων του οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε απεργία αντιδρώντας στην πώληση της Τράπεζας. Σημειώνεται ότι ο σύλλογος εργαζομένων του Τ.Τ. δεν επιθυμεί την απορρόφηση της ΤBank καθώς εκτιμά ότι απλά δρομολογεί ταχύτερες διαδικασίες πώλησης για το Τ.Τ. και μάλιστα επιβαρύνοντας τον ισολογισμό του.

Η TBank, σε σχετική της ανακοίνωση, ενημερώνει πως το διοικητικό συμβούλιο της Τράπεζας θα συνεδριάσει την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011 με μοναδικό θέμα πρόταση συγχώνευσης με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος ΑΤΕ.

Posted by Blogger on 8:48 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response