|

Τράπεζα της Γαλλίας: «Nαι σε κάθε πρόταση για να μην πτωχεύσει η Ελλάδα»


Ναι σε όλες τις λύσεις για το χρέος της Ελλάδας προκειμένου να αποφευχθεί η χρεοκοπία, είπε σήμερα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας Κριστιάν Νουαγέ, παρουσιάζοντας τις ετήσιες προβλέψεις της Τράπεζας για τη γαλλική οικονομία.

Ο κεντρικός τραπεζίτης κατέθεσε, όπως είθισται, την ετήσια έκθεση της Τράπεζας για τη γαλλική οικονομία στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και στη συνέχεια στο γαλλικό Κοινοβούλιο.

Ο Νουαγέ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της παρέμβασής του αναφερόμενος στο πρόβλημα χρέους της Ελλάδας υπογραμμίζοντας ότι «κάθε πολιτική λύση θα ήταν ευπρόσδεκτη».

«Εάν είναι δυνατή η εξεύρεση μιας λύσης η οποία αποφεύγει τον κίνδυνο της χρεοκοπίας, αυτή μου φαίνεται δόκιμη» είπε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Εάν δεν την βρείτε, εάν παρά ταύτα ακουμπήσετε το χρέος και προκαλέσετε μια στάση πληρωμών ή ένα πιστωτικό γεγονός, θα πρέπει να προετοιμαστείτε για την ολοκληρωτική χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας» προειδοποίησε ο ίδιος.

Πάντως εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «μια βιώσιμη και εφικτή λύση» θα βρεθεί σύντομα, ενόψει των αλλεπάλληλων επαφών που θα έχουν οι ηγεσίες και οι υπουργοί οικονομικών των χωρών της ευρωζώνης τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με τη γαλλική οικονομία ο Νουαγέ παρέμεινε πιστός στο δόγμα της «δημοσιονομικής συγκράτησης» προκειμένου να διατηρήσει η χώρα την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές.

Ο γάλλος τραπεζίτης υπογράμμισε ότι θα πρέπει να υιοθετηθεί «μια αξιόπιστη και συνεκτική οικονομική στρατηγική» για να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3% το 2013.

«Μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον, ο πειρασμός μιας εκτροπής ίσως είναι πολύ μεγάλος. Ομως θα πρέπει να παραμείνουμε πιστοί στο στόχο που είναι πρώτιστης σημασίας για την οικονομία» δήλωσε ο Νουαγέ απευθυνόμενος στον γάλλο πρόεδρο.

Posted by Blogger on 1:13 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response