|

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από την ΤτΕ


Η ΤτΕ σύντομα θα αρχίσει να αποκρυσταλλώνει άποψη για τις κεφαλαιακές υποχρεώσεις της κάθε εταιρείας και να θέτει προθεσμίες για την κάλυψή τους

Το αργότερο έως το τέλος του φετινού καλοκαιριού η Τράπεζα της Ελλάδος θα έχει μια απόλυτα ξεκάθαρη εικόνα για την κεφαλαιακή δύναμη της ασφαλιστικής αγοράς και κυρίως για το ποιες εταιρείες θα συνεχίσουν στο δρόμο προς τη Solvency II.

Πληροφορίες του iw αναφέρουν ότι η ΤτΕ ολοκλήρωσε πολύ πρόσφατα έναν κύκλο εξονυχιστικών ελέγχων σε περισσότερες από 30 ασφαλιστικές εταιρείες οπότε, πλέον, είναι σε θέση να μπορεί να υπολογίσει το συνολικό άνοιγμα της αγοράς με βάση τα στοιχεία του 2010, όπως και το ποιες εκ των εταιρειών παρουσιάζονται με ακάλυπτες υποχρεώσεις στα αποθέματά τους.

Μάλιστα, για ορισμένες ασφαλιστικές ο έλεγχος πέρασε στο επόμενο στάδιο, με την Τράπεζα της Ελλάδος να ζητά τις παρατηρήσεις των εταιρειών για τα αποτελέσματα των ελέγχων και σε κάποιες ήδη να εξετάζει τις ενστάσεις τους.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ΤτΕ σύντομα θα αρχίσει να αποκρυσταλλώνει άποψη για τις κεφαλαιακές υποχρεώσεις της κάθε εταιρείας και να θέτει προθεσμίες για την κάλυψή τους, αλλού ασφυκτικές και αλλού πιο… χαλαρές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως περί τα τέλη του καλοκαιριού η Εποπτική Αρχή θα έχει ξεχωρίσει τους υγιείς από τους προβληματικούς «παίκτες» της αγοράς, ενώ δεν αποκλείεται στο μεσοδιάστημα να κινηθεί και πιο επιθετικά αφαιρώντας άδειες.
Πάντως, όλα δείχνουν ότι θερινή ραστώνη δεν θα υπάρξει για την Τράπεζα της Ελλάδος, δεδομένου ότι ακόμη και τον Αύγουστο οι έλεγχοι θα συνεχίζονται αδιάκοπα, από ομάδα ελεγκτών που θα παραμείνει στα γραφεία μη υπολογίζοντας τις υψηλές θερμοκρασίες, όπως και το φόρτο εργασίας, ακόμη και το Δεκαπενταύγουστο.

Posted by Blogger on 1:50 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response