|

EBEA: Δήλωση για την απόφαση του συμβουλίου κορυφής της Ε.Ε.


Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, σχολιάζοντας την απόφαση του συμβουλίου κορυφής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους της Ελλάδας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για την αποτελεσματικότητα του νέου πακέτου διάσωσης της χώρας μας, απαιτεί μακρύ χρόνο και βέβαια πολύ κόπο.

Αναμφίβολα, όμως, αποτελεί θετική εξέλιξη, όχι αυτή καθ εαυτή η νέα βοήθεια που αποφασίστηκε να δοθεί στην χώρα μας, -καθώς άλλωστε δεν γνωρίζουμε τις τελικές λεπτομέρειες του σχεδίου -, αλλά η κοινή στάση που επιτέλους υιοθέτησαν οι ευρωπαίοι ηγέτες, εμφανιζόμενοι ως πολιτικοί που κυβερνούν και λαμβάνουν αποφάσεις για τις χώρες και τους λαούς της ενωμένης Ευρώπης.

Την στάση αυτή πρέπει να συνεχίζουν να τηρούν, οποιεσδήποτε και αν είναι οι αντιδράσεις των περιβόητων οίκων αξιολόγησης, για να μην διαψεύσουν και πάλι τις ελπίδες των ευρωπαίων πολιτών και να καταστήσουν σαφές ότι δεν λειτουργούν και αποφασίζουν μόνο υπό τις οδηγίες των αγορών.

Και η ελληνική κυβέρνηση, μετά από τις απανωτές αποτυχίες της και τις καταστροφικές επιλογές της, έχει τώρα την ευκαιρία να διορθώσει ορισμένα από τα λάθη που διέπραξε τους 22 προηγούμενους μήνες, αλλάζοντας πολιτική. Έτσι θα ζητήσει έμπρακτα συγνώμη στον ελληνικό λαό για τα δεινά που του επέφερε με τις λανθασμένες πολιτικές της.

Η νέα συμφωνία βοήθειας προς την χώρα μας, θα πρέπει να λειτουργήσει ως ομπρέλα προστασίας, για την προώθηση ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων, ώστε τα επόμενα πέτρινα χρόνια που θα διαβιώσουμε, να μην πάνε χαμένα.

Ίσως, πράγματι αυτή να είναι η τελευταία ευκαιρία της χώρας μας να αλλάξει πορεία. Να σφυρηλατήσει ένα νέο δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα με αναπτυξιακή και όχι εισπρακτική κατεύθυνση, να εξυγιάνει το δημόσιο τομέα από την κομματικοκρατία, να ξεριζώσει την νοοτροπία της κρατικίστικης αντίληψης στο επιχειρείν , να καταπολεμήσει τα φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά, να επενδύσει στις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις και να έχει ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά της στην κοινωνία.

Σε διαφορετική περίπτωση, έτσι όπως ακριβώς απέτυχαν να μας σώσουν τα Μνημόνια 1 και 2, θα αποτύχει και το νέο πακέτο μέτρων».

Posted by Blogger on 1:07 μ.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response