|

Και δεύτερη διαφημιστική "Leo Burnett" προς το άρθρο 99


Αίτηση για ένταξη στις διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα καταθέτει, η διαφημιστική εταιρεία Leo Burnett.

Πρόκειται για τη δεύτερη εταιρεία του κλάδου –μετά τη Mass– που ζητά προστασία από τους πιστωτές της, αποτέλεσμα των σοβαρών εξελίξεων που προκάλεσε στην τηλεοπτική και διαφημιστική αγορά η υπόθεση “Alter” (Ελεύθερη Τηλεόραση), που επίσης έχει αιτηθεί ανάλογης προστασίας.

Η Leo Burnett ελέγχεται από το γαλλικό όμιλο Publicis Groupe, έναν από τους “big four” (οι υπόλοιποι είναι οι Interpublic, Omnicom, και WPP) της παγκόσμιας διαφημιστικής αγοράς.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, προ ημερών (και πιθανότατα ενόψει της αίτησης υπαγωγής στο άρθρο 99), πραγματοποιήθηκε μεταβίβαση των μετοχών της Leo Burnett Hellas σε ολλανδικό εταιρικό σχήμα, τύπου BV, δηλαδή τύπο offshore εταιρείας. Παράγοντες της αγοράς εικάζουν ότι η εν λόγω μεταβίβαση ενδέχεται να θεωρηθεί άκυρη και είναι προσχηματική.

Στο πελατολόγιο της Leo Burnett συμπεριλαμβάνεται η πλειονότητα των μεγαλύτερων –ελληνικών και ξένων– εταιρειών, ενώ η διαφημιστική χειρίζεται μερικούς από τους μεγαλύτερους λογαριασμούς της αγοράς όπως για παράδειγμα της Εθνικής Τράπεζας και του ΟΠΑΠ.

Posted by Blogger on 8:42 π.μ.. Filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response