|

Marfin Analysis: PSI και ύφεση επηρεάζουν τις τράπεζες


Μια βαθύτερη ύφεση από ό,τι αναμενόταν και το PSI επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου των τραπεζών, σύμφωνα με τη Marfin Analysis σε report της στις 27 Σεπτεμβρίου.

Όπως εκτιμά η χρηματιστηριακή, η υποκείμενη τάση παραμένει η ίδια, με την βαθύτερη από ό,τι αναμενόταν ύφεση, τις σφιχτές συνθήκες ρευστότητας και την επιδείνωση της ποιότητας των assets να εντείνουν περαιτέρω τις πιέσεις στο β΄ εξάμηνο.

Η κερδοφορία παραμένει υπό πίεση, ενώ εξισορροπείται εν μέρει μόνο μέσω της καλύτερης κερδοφορίας από τις δραστηριότητες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα προβλήματα κρατικού χρέους εξακολουθούν να κυριαρχούν με διάφορους τρόπους, κυρίως οδηγούμενα από τις ανησυχίες για τη συνέχιση της υλοποίησης του ελληνικού δημοσιονομικού και δομικού προγράμματος.

Σημεία-καταλύτες θα είναι η χορήγηση της έκτης δόσης, η εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου και τα ευρήματα των ερευνών της BlackRock.

Η Marfin επαναδιατυπώνει τη θετική στάση της για την Κύπρου με τιμή-στόχο τα 2,6 ευρώ, αν και αναθεώρησε τη σύστασή της για την Εθνική Τράπεζα σε hold από buy (τιμή-στόχος 4,5 ευρώ από τα 7,4), εξαιτίας των υψηλότερων προβλέψεων και της χαμηλής ορατότητας.

Η Τράπεζα Κύπρου (buy, 2,40 από τα 3,30 ευρώ η τιμή-στόχος) είναι η αγαπημένη της επιλογή στον ελληνικό τραπεζικό χώρο εξαιτίας της σχετικά σημαντικά καλύτερης κερδοφορίας του υψηλότερου εκτιμώμενου RoE για το 2012 και 2013.

Ακόμη, βλέπει ευνοϊκά τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο με τις γεωτρήσεις στο οικόπεδο 12, «δεδομένων των πιθανών θετικών επιδράσεων στην τοπική οικονομία αλλά και στις τράπεζες επίσης».

Εξάλλου, διατηρεί το hold για τις Alpha Bank (2,6 από 4 ευρώ), EFG Eurobank (τιμή-στόχος 1,90 ευρώ από τα 3,60 ευρώ) και Πειραιώς (τιμή-στόχος 0,65 από τα 1,20 ευρώ).


Posted by Blogger on 1:03 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response