|

Στην Αθήνα με 45 επιχειρηματίες ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ

Στην Αθήνα με 45 επιχειρηματίες ο αντικαγκελάριος Ρέσλερ

Συνοδευόμενος από 45 επιχειρηματίες επισκέπτεται την Πέμπτη την Αθήνα ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας κ.Φιλίπ Ρέσλερ, μετά από πρόσκληση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της κοινής πρωτοβουλίας των δύο υπουργών για την ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος γερμανικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών προς τη Γερμανία, αλλά και την παροχή τεχνογνωσίας και διοικητικής εμπειρίας σε θέματα ριζικών διαρθρωτικών αλλαγών στην πραγματική οικονομία.

Οι γερμανοί επιχειρηματίες που συνοδεύουν τον κ. Ρέσλερ δραστηριοποιούνται κυρίως στους τομείς της ενέργειας, του real estate, της βιομηχανίας. Παράλληλα, οι γερμανοί επιχειρηματίες θα συμμετάσχουν στο Ελληνογερμανικό business forum που διοργανώνει από κοινού ο ΣΕΒ με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και τον Γερμανικό Σύνδεσμο Βιομηχανιών (BDI), ενώ θα πραγματοποιήσουν και κατ' ιδίαν επαφές με έλληνες επιχειρηματίες.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομίας έρχεται για την υπογραφή του ελληνογερμανικού συμφώνου οικονομικής συνεργασίας, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαψεύσει δημοσιεύματα που θέλουν τον γερμανό υπουργό να φέρνει «σχέδιο κουρέματος» στις βαλίτσες του, παρ' όλα αυτά τα σενάρια συνεχίζουν να οργιάζουν δεδομένης της περιρρέουσας ατμόσφαιρας – και αυτό, ενώ από τα πιο επίσημα χείλη επιμένουν οι δηλώσεις για αναθεώρηση του PSI.

Ο Φ.Ρέσλερ και ο Μ.Χρυσοχοΐδης, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έδωσε στη δημοσιότητα το ελληνικό υπουργείο Ανάπτυξης, θα μιλήσουν το βράδυ της Πέμπτης σε εκδήλωση στο ξεvοδοχείο «Divani Apollon».

Tο πρωί της Παρασκευής, οι δύο υπουργοί θα έχουν πρόγευμα εργασίας. Αργότερα, θα χαιρετίσουν την έναρξη του ελληνογερμανικού business forum στο ίδιο ξενοδοχείο. Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ.Παπακωνσταντίνου.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, οι δύο υπουργοί θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και θα υπογράψουν τη διμερή συμφωνία οικονομικής συνεργασίας.

«Γίνεται μια μεγάλη διαπραγμάτευση προκειμένου να μπορέσουμε να προσελκύσουμε εμείς ως χώρα γερμανικές επενδύσεις. Αυτό είναι θετικό και για τους Γερμανούς και για εμάς. Είναι μία υπόθεση με κέρδος και για τους δύο», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στην επίσκεψη Ρέσλερ.

«Ούτε ο κ. Ρέσλερ έρχεται εδώ με δώρα, ούτε έρχεται με ένα πακέτο χρεοκοπίας. Ούτε ο κ. Ρέσλερ είναι φιλέλληνας ούτε είναι ανθέλληνας», τόνισε.

Posted by Blogger on 11:47 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response