|

Moody's: Απειλούνται οι αξιολογήσεις όλων των χωρών της ΕΕ

Moody's: Απειλούνται οι αξιολογήσεις όλων των χωρών της ΕΕ


Την ώρα που η «φωτιά» της κρίσης πλησιάζει απειλητικά την «καρδιά» της Ευρωζώνης, ο οίκος αξιολόγησης Moody's προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο πίεσης στο σύστημα: Με ανακοίνωσή του το πρωί της Δευτέρας προειδοποιεί πως η ραγδαία εξέλιξη της κρίσης στην Ευρωζώνη θέτει υπό αμφισβήτηση τις αξιολογήσεις όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το Reuters, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ο οίκος αξιολόγησης εξακολουθεί να θεωρεί ως το πιθανότερο σενάριο ότι η Ευρωζώνη θα προστατευθεί χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω διάχυση της κρίσης, ωστόσο τονίζεται ότι ακόμη και σε αυτό το αισιόδοξο σενάριο, περιλαμβάνεται η πιθανότητα αρνητικών αξιολογήσεων στο μεσοδιάστημα.

Επιπλέον, η Moody's σημειώνει πως η πολιτική απόφαση για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου για έξοδο από την κρίση θα ληφθεί μόνο μετά από σειρά γεγονότων που θα προκαλέσουν σοκ, κάτι που θα οδηγήσει περισσότερες χώρες στο να μην έχουν πρόσβαση στις αγορές και να χρειαστούν πακέτα οικονομικής στήριξης.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την Ιταλία και την Ισπανία, ακόμη και η Γαλλία βρίσκεται κάτω από το μικροσκόπιο των οίκων αξιολόγησης, ενώ πριν από μερικές ημέρες η Γερμανία είδε για πρώτη φορά μια μικρή αύξηση στα επιτόκια δανεισμού της.

Posted by Blogger on 10:51 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response