|

TΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Ανακοίνωση Ρυθμιζόμενης Πληροφορίας Ν.3556/2007

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι την 29.11.2010 η εταιρεία "OTE A.E." προέβη σε πώληση στο Χρηματιστήριο Αθηνών 2.000 μετοχών εκδόσεως Τράπεζας Πειραιώς συνολικής αξίας 6.137,82 ευρώ. Η εταιρεία "ΟΤΕ Α.Ε." είναι, κατά την έννοια του Ν.3340/2005 και της απόφασης 3/347/12.07.2005 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, νομικό πρόσωπο που έχει στενό δεσμό με τον κ. Βασίλειο Φουρλή του Στυλιανού, Μη Εκτελεστικό Μέλος Δ.Σ. της Τράπεζας Πειραιώς.

Παραμένει ευέλικτη η κερδοφορία της Εθνικής Τράπεζας, παρά το πλήγμα που δέχτηκε το trading, σύμφωνα με ανάλυση της Eurobank EFG Equities με σημερινή ημερομηνία.


Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση buy και την τιμή-στόχο των 11,40 ευρώ, τονίζοντας πως η κερδοφορία ήταν αντίστοιχη των εκτιμήσεων, παρά τις ζημιές των 75,4 εκατ. ευρώ από το trading.


Επισημαίνει δε πως τα καθαρά έσοδα από τόκους συνεχίζουν την ανάπτυξή τους σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ αντίθετα οι συνολικές λειτουργικές δαπάνες αυξήθηκαν 6,7% εξαιτίας της συνεχιζόμενης επέκτασης στην Τουρκία.


Μάλιστα, θεωρεί πως δεδομένων των δυναμικών της αγοράς στην Τουρκία, δεν αναμένεται αλλαγή της τάσης σε αυτή το μέτωπο.


Επισημαίνει πως της αρέσει το υψηλό λειτουργικό περιθώριο του ομίλου και το καλύτερα επίπεδα κεφαλαίου.


Από την πλευρά της η Euroxx επισημαίνει ότι η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται σε καλύτερη θέση προκειμένου να αντιμετωπίσει ένα ακόμη δύσκολο έτος.


Μειώνει ωστόσο την τιμή-στόχο στα 8,60 από την προηγούμενη των 10,30 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύσταση overweight.


Συνολικά εκτιμά ότι πρόκειται για «μέτρια» αποτελέσματα, που επηρεάστηκαν κυρίως από τις διευρυμένες απώλειες από το trading, τη χαμηλή εξέλιξη των προμηθειών και τις αυξημένες προβλέψεις.


Μετά από τα αποτελέσματα εννεαμήνου, η χρηματιστηριακή περικόπτει τις εκτιμήσεις για το 2010-2012, συμπεριλαμβάνοντας και τη θέση της διοίκησης ότι οι προοπτικές του 2011 είναι ελαφρώς χειρότερες.


Η Εθνική Τράπεζα παραμένει μεταξύ των επιλεγμένων μετοχών της, καθώς η αξιοσημείωτη πορεία της στην Τουρκία, δημιουργεί ένα μαξιλάρι ασφαλείας που εξισορροπεί με επιτυχία την αρνητική επίδραση από την επιδείνωση της εγχώριας αγοράς.


Ωστόσο, θεωρεί πως το 2011 θα είναι ένα ακόμη δύσκολο έτος για τις ελληνικές τράπεζες, με τη χρηματοοικονομική πορεία να επηρεάζεται από την επίπεδο εγχώρια ανάπτυξη των δανείων, τις εκροές των καταθέσεων των νοικοκυριών και την επιδείνωση του asset quality.


Παράλληλα, τονίζει ότι η Εθνική βρίσκεται σωστά τοποθετημένη και, μετά από την πρόσφατη αμκ, και καταλλήλως κεφαλαιοποιημένη ώστε να ξεπεράσει κάθε πιθανό σοκ από την ελληνική οικονομία.




Πηγή:www.capital.gr

Posted by Blogger on 4:14 μ.μ.. Filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response