|

Παραιτήθηκε από την Grameen ο «τραπεζίτης των φτωχών»


Ο γνωστός ως ο «τραπεζίτης των φτωχών», Νομπελίστας Μοχάμαντ Γιουνούς, υπέβαλε την παραίτησή του από την τράπεζα Grameen.

«Σήμερα εγκαταλείπω τη θέση του γενικού διευθυντή της Grameen Bank», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Γιουνούς, ο οποίος έχει τιμηθεί με βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τη δράση του με την ίδρυση της τράπεζας, η οποία χορηγεί μικροπιστώσεις στους εξαθλιωμένους κατοίκους της πατρίδας του, το Μπανγκλαντές.

Την ανακοίνωση εξέδωσε ο Γιουνούς μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών του Μπανγκλαντές ότι ο υποδιευθυντής της Grameen Bank θα αναλάβει προσωρινά τη θέση του Γιουνούς, μέχρις ότου οριστεί ο αντικαταστάτης του εντός τριών μηνών.

Ο Μοχάμαντ Γιουνούς τόνισε ότι παραιτείται για να μην δημιουργήσει προβλήματα στο έργο της τράπεζας.

Ο 71χρονος Γιουνούς απολύθηκε τον Μάρτιο με απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας, με το επιχείρημα ότι ξεπέρασε το ηλικιακό όριο των 60 ετών των διευθυντών τραπεζών που ορίζει ο νόμος.

Σύμφωνα με συνεργάτες του, η απόλυσή του είναι αποτέλεσμα βεντέτας με την κυβέρνηση εξαιτίας των πολιτικών του φιλοδοξιών.

Posted by Blogger on 10:10 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response