|

ΟΛΘ: Στην τελική ευθεία η πρόσληψη συμβούλου


Θέμα ημερών θεωρείται πλέον η διευθέτηση δύο βασικών εκκρεμοτήτων στο λιμάνι Θεσσαλονίκης, που σχετίζονται με την πρόσληψη εξωτερικού συμβούλου για την εκπόνηση του στρατηγικού κι επιχειρησιακού πλάνου της ΟΛΘ Α.Ε. όσο και της εταιρείας φύλαξης, που θα κληθεί να αναλάβει την εφαρμογή του κώδικα ασφαλείας ISPS.
Με καθυστέρηση πολλών μηνών, συνεπεία και ενστάσεων από δυνάμει αναδόχους των δύο έργων, οι διαδικασίες περιήλθαν στην τελική ευθεία όταν τα αποτελέσματα των σχετικών διαγωνισμών κατακυρώθηκαν σε συνεδριάσεις της διοίκησης της ΟΛΘ ΑΕ. Απομένει, τώρα, για να ολοκληρωθεί η ανάθεση του αντικειμένου στους νικητές, η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο οποίο διαβιβάστηκαν προς έγκριση οι εισηγήσεις της ΟΛΘ. Κάτι που αναμένεται να συντελεστεί εντός του Οκτωβρίου.
Σύμβουλος
Σε ό,τι αφορά στο διαγωνισμό για την πρόσληψη συμβούλου, που είχε ενδεικτικό προϋπολογισμό 1,3 εκατ. , ως ανάδοχος του έργου προκρίθηκε από την ΟΛΘ ΑΕ η εταιρεία «Deloitte Business Solutions» που μειοδότησε με προσφορά ύψους 1,040 εκατ. ευρώ. Το αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνει την εκπόνηση του business και του master plan του λιμένα Θεσσαλονίκης, την υποβολή προτάσεων για τη δημιουργία logistic center εντός του λιμανιού, καθώς και τη βέλτιστη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που βρίσκεται στο χώρο του πρώτου προβλήτα. Το έργο διεκδίκησαν συνολικά έξι «μνηστήρες», οι «KPMG Σύμβουλοι», «Deloitte Business Solutions», «Grand Thorton» και οι κοινοπραξίες των «Τράπεζα Πειραιώς-Ευρωσύμβουλοι-Atkins», «Εθνική Τράπεζα-Planet-Ρόγκας-KLC» και της «Kantor-Dry Llierakis-Tredit - Marnet».
Ασφάλεια
Έτοιμη να «κλειδώσει», εξάλλου, είναι και η υπόθεση της εφαρμογής του κώδικα ασφαλείας ISPS της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο λιμάνι της πόλης, ενδεικτικού προϋπολογισμού 1,6 εκατ. ευρώ, ετησίως. Η ΟΛΘ -έπειτα από σειρά ενστάσεων- κατακύρωσε την προσφορά της εταιρείας security «Δράσις Α.Ε.», ύψους 1,291 εκατ. Την αμέσως καλύτερη προσφορά, ύψους 1,295 εκατ. ευρώ, είχε καταθέσει η εταιρεία G4S, ενώ το έργο διεκδίκησαν επίσης και οι εταιρείες ιδιωτικής φύλαξης ISS Aspis, Mega Sprint, Brinks και ICTS.
Η σύμβαση αναμένεται να έχει διάρκεια ισχύος 1+1 έτος και η ανάδοχος υποχρεούται να παράσχει πιστοποιημένες υπηρεσίες ασφάλειας καθ' όλο το 24ωρο, για 7 ημέρες την εβδομάδα, απασχολώντας περίπου 40 άτομα.
Μαρίνα << Την ερχόμενη εβδομάδα, παράλληλα, εκπνέει η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και για τη μαρίνα των 218 θέσεων στο χώρο του πρώτου προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Για το project των περίπου 11,3 εκατ. ευρώ εκτιμώμενου προϋπολογισμού οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 6-7 ενδιαφερόμενοι παρέλαβαν τα τεύχη δημοπράτησης. Μένει να φανεί πόσοι θα καταθέσουν και προσφορά.

Posted by Blogger on 10:47 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response