|

BOCY: Το 1.1% σε Νορβηγούς


Aπό το επενδυτικό όχημα Norges Bank Investment Management (NBIM) αποκτήθηκαν την περασμένη βδομάδα δύο πακέτα μετοχών της Τράπεζας Κύπρου στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Υπενθυμίζουμε πως αποκτήθηκαν συνολικά 4.9εκ. σε δύο πακέτα, στο 1.25 και 1.26 ευρώ.

Το συγκεκριμένο fund, ελέγχεται από την Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας και το ποσοστό του πλέον στη μετοχική δομή της Τράπεζας έχει φτάσει το 1,1%.

Στελέχη της Τράπεζας αποτιμούν τη συγκεκριμένη κίνηση ως ψήφο εμπιστοσύνης ενώ δεν αποκλείουν την αγορά και άλλων πακέτων μετοχών από τους Νορβηγούς.

Το NBIM επενδύει κυρίως στον τραπεζικό κλάδο τα περίπου 350δις που διαχειρίζεται και έχει ήδη συμμετοχές στην Αγροτική Τράπεζα (0,37%), την Alpha Bank (1,94%), την Eurobank (1,54%), την Marfin (1,31%), την Τράπεζα Πειραιώς (1,56%) και την Εθνική (1,47%).

Η Κεντρική Τράπεζα της Νορβηγίας προχώρησε στην ίδρυση του συγκεκριμένου κλάδου asset management προκειμένου να διαχειρίζεται τα διαθέσιμα του Κυβερνητικού συνταξιοδοτικού κεφαλαίου αλλά και τα συναλλαγματικά αποθέματα της. Βασική αρχή του κεφαλαίου είναι ότι επενδύει μόνον στο εξωτερικό με στόχο να αποφύγει την «υπερθέρμανση» της Νορβηγικής οικονομίας και να την θωρακίσει από τις αναταράξεις στις διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Posted by Blogger on 9:27 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response