|

Proton:Αποφασίζει η ΤτΕ για Λαυρεντιάδη, fund

Καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της Proton Bank θα πρέπει να λάβει από σήμερα η Τράπεζα της Ελλάδος καθώς στην εκκρεμούσα υπόθεση δικαστικού συμβιβασμού του επιχειρηματία κ. Λ. Λαυρεντιάδη προστέθηκε και επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από fund ιατρών, που εκπροσωπεί ο κ. Μηλιάκος.


Χθες, ο κ. Λαυρεντιάδης μέσω 4 εταιριών του κατέθεσε στην Proton Bank το ποσό των 51 εκατ. ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στο ύψος της φερόμενης υπεξαίρεσης μέσω σειράς τραπεζών που διερευνά ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Γ. Δραγάτσης. Όμως, για να κλείσει η συμφωνία εξάλειψης του αξιόποινου απαιτείται η Proton Bank να δηλώσει ότι έχει ικανοποιηθεί πλήρως για οποιεσδήποτε απαιτήσεις της από τον επιχειρηματία.

Αυτή η παραίτηση από οποιαδήποτε αξίωση αποτελεί και το βασικό σημείο τριβής. Μέλη του Δ.Σ. της Proton Bank, μεταξύ των οποίων και ο επίτροπος της ΤτΕ κ. Σαξώνης, ζήτησαν χρόνο ώστε να υπάρξουν οι απαραίτητες διαβουλεύσεις με την κεντρική τράπεζα.


Το γεγονός ότι δεν σταματάει η προκαταρκτική έρευνα και για τυχόν άλλες χρηματικές απαιτήσεις οι οποίες θα προκύψουν η εισαγγελία και η τράπεζα δύνανται να κινήσουν διώξεις διευκολύνει τη διαδικασία.

Από την άλλη πλευρά, η ΤτΕ έχει την πληρέστερη εικόνα λόγω του εκτεταμένου και πολύμηνου ελέγχου για τις διαδικασίες, τις συνθήκες χρηματοδότησης εταιριών του κ. Λαυρεντιάδη από την Proton καθώς και την ποιότητα και τις εξασφαλίσεις των χορηγηθέντων δανείων.

Την ίδια ώρα όπου ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το αν θα συναινέσει η Proton σε συμβιβασμό αναφορικά με τη φερόμενη υπεξαίρεση 51 εκατ. ευρώ, χθες έφθασε στο διοικητικό της συμβούλιο και επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος από το fund ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, που εκπροσωπεί ο κ. Μηλιάκος.

Το fund, για το οποίο το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι διαχειρίζεται κεφάλαια ιατρών του δικτύου Πολυκλινικών (Πολυκλινική Λαμίας, Τρίπολης, Ιωαννίνων κ.ά.), εκδήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρόθεσή του να αποκτήσει τον έλεγχο της τράπεζας μέσω ΑΜΚ και ταυτόχρονα πως προτίθεται να καταθέσει περίπου 100 εκατ. ευρώ για την άμεση ρευστότητα της Proton Bank

Το ενδιαφέρον του fund να εισέλθει στην Proton Bank είναι γνωστό στην Τράπεζα της Ελλάδος εδώ και μερικούς μήνες και επομένως υπήρχε άφθονος χρόνος για να ελεγχθούν τα οικονομικά του στοιχεία.

Το Δ.Σ. της Proton Bank συνεδριάζει σήμερα για να απαντήσει στην εκδήλωση ενδιαφέροντος του fund απόντος του διευθύνοντος συμβούλου κ. Γ. Τανισκίδη.

Σημειώνεται ότι χθες η τράπεζα ανακοίνωσε την κατά 47,5 εκατ. ευρώ κάλυψη 10ετούς ΜΟΔ από την Alpha Bank, τη Eurobank, την Εθνική και την Πειραιώς.

Posted by Blogger on 11:53 π.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response