|

Η επισκόπηση της αγοράς από τη Saxo Bank

saxobank_logoΤο ευρώ διαπραγματεύεται χαμηλότερα έναντι των βασικών νομισμάτων, σήμερα το πρωί, πριν από την ανακοίνωση έκθεσης, που έχει προγραμματιστεί για σήμερα, και μπορεί να υποδεικνύει τη μείωση στις γερμανικές λιανικές πωλήσεις τον Αύγουστο. Επιπλέον, η συνεχιζόμενη κρίση του δημόσιου χρέους στην Ευρωζώνη έχει συγκεντρώσει κερδοσκοπικές τάσεις στην αγορά με σημείο αναφοράς την πιθανότητα μείωσης του βασικού επιτοκίου από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την επόμενη εβδομάδα.

Στις 6 το πρωί, το ευρώ υποχωρεί 0,4% και 0,2% έναντι του δολαρίου και της στερλίνας αντίστοιχα, με διαπραγμάτευση στα $ 1,3547 δολάρια και τις £ 0,8681 λίρες αντίστοιχα.

Το γιεν έχει παρουσιάσει άνοδο 0,8% έναντι του ευρώ, εν μέσω εικασιών ότι οι Ιάπωνες εξαγωγείς επαναπατρίζουν τα έσοδα τους από το εξωτερικό στο τέλος του πρώτου εξαμήνου που λήγει σήμερα 30 Σεπτεμβρίου 2011. Επιπλέον, η ζήτηση για επενδύσεις “ασφαλή καταφύγια” είναι αυξημένη, πριν από την έκθεση που έχει προγραμματιστεί για σήμερα και μπορεί να υποδεικνύει ότι η αμερικανική αύξηση των καταναλωτικών δαπανών παρουσίασε επιβράδυνση τον Αύγουστο.

Ηνωμένο Βασίλειο Μετοχές: Πιθανόν να ανοίξουν στο κόκκινο

Ο FTSE 100 αναμένεται να ανοίξει 17 - 30 μονάδες χαμηλότερα. Δεν υπάρχει οικονομική ανακοίνωση προς κυκλοφορία σήμερα. Οι εταιρίες Green Dragon Gas, The Mission Marketing Group, Alexon Group και Westminster Group θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους αργότερα σήμερα. Η AstraZeneca ανέφερε ότι έχει κινηθεί νομικά εναντίον της Handa Pharmaceuticals LLC για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας αναφορικά με τη γενική έκδοση του αντιψυχωσικό φαρμάκου, Seroquel XR. Η Cynthia Carroll, διευθύνων σύμβουλος της Anglo American, δήλωσε ότι οι θεμελιώδεις συνθήκες στην εξορυκτική βιομηχανία συνεχίζουν και παραμένουν "εξαιρετικές", παρά την τρέχουσα αστάθεια στις αγορές. Η Financial Times ανέφερε ότι η Royal Bank of Scotland θα αναλάβει σήμερα τον έλεγχο της Jarvis Hotels, εταιρίας διαχείρισης ξενοδοχειακών μονάδων. Η αυστραλιανή Financial Review ανέφερε ότι Xstrata πιστεύεται ότι εξετάζει μια σημαντική εξαγορά μονάδας άνθρακα στην Αυστραλία. Η Gulf Keystone Petroleum έχει δηλώσει ότι θέλει να πουλήσει το 38,0% της συμμετοχής της στο HBH project της Αλγερίας, και το 20,0% των συμφερόντων της στο Akri Bijeel block που βρίσκεται στην κουρδική περιοχή του Ιράκ.

Ασία: Διαπραγμάτευση χαμηλότερα

Οι ασιατικές αγορές κινούνται χαμηλότερα σήμερα το πρωί, εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια ζήτηση, και καθώς οι επενδυτές αποσιώπησαν τις ειδήσεις σχετικά με την έγκριση της Γερμανίας, για την ενίσχυση του EFSF. Η χαμηλότερη από το αναμενόμενο αύξηση της ιαπωνικής βιομηχανικής παραγωγής τον Αύγουστο επέδρασε αρνητικά. Η Sumitomo Electric Industries υποχώρησε, εν μέσω εικασιών ότι η εταιρεία θα είναι η επόμενη που θα δεχτεί πρόστιμα από τις ΗΠΑ για μη κανονικό καθορισμό των τιμών. Οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου, Μitsubishi UFJ Financial Group και Sumitomo Mitsui Financial διαπραγματεύονται υπό πίεση. Στις 6 το πρωί, ο Nikkei 225 υποχωρεί οριακά κατά 3,7 μονάδες στις 8,697.5 μονάδες. Στο Χονγκ Κονγκ, η Bank of China και η Industrial & Commercial Bank of China διαπραγματεύονται χαμηλότερα, καθώς η διάθεση ανάληψης κινδύνου μεταξύ των επενδυτών έχει εξασθενίσει. Στη Νότια Κορέα, η Samsung Electronics και η Hynix Semiconductor έχουν υποχωρήσει, αφότου η Micron Technology προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη υπέρ-προσφορά σε DRAM chips θα επηρεάσει αρνητικά τα περιθώρια κέρδους της. Οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας, S-Oil και SK Innovation έχουν επίσης καταγράψει απώλειες. Στην Κίνα, η Anhui Conch Cement και η Sany Heavy Industry διαπραγματεύονται χαμηλότερα, μετά από συρρίκνωση του κινεζικού Δείκτη Τιμών Προμηθειών Παραγωγής (PMI) τον Σεπτέμβριο.

Μετοχές ΗΠΑ: Τα ΣΜΕ διαπραγματεύονται χαμηλότερα

Στις 6 το πρωί, ο δείκτης S&P 500 futures διαπραγματεύεται 6,2 μονάδες στο κόκκινο.

Στις κύριες οικονομικές ανακοινώσεις σήμερα περιλαμβάνονται ο Δείκτης Reuters/Michigan Καταναλωτικής Ψυχολογίας, η κύρια Ιδιωτική Κατανάλωση, οι Προσωπικές Δαπάνες και ο Δείκτης Τιμών Προμηθειών Παραγωγής του Σικάγο (PMI). Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες εταιρικές ανακοινώσεις για σήμερα. Στην μετά το κλείσιμο των αγορών χθες, η CalAmp παρουσίασε αύξηση 10,5%, καθώς τα κέρδη δευτέρου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες της αγοράς. Η Harbin Electric κινήθηκε ανοδικά κατά 7,5%, αφού ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει την οριστική πρόταση με τα απαραίτητα στοιχεία στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς σε σχέση με τη συμφωνία συγχώνευσης της με την Tech Full Electric Company Limited. Η Umpqua Holdings υποχώρησε 8,9%, παρά την προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας, για αύξηση των κοινών μετοχών που διατίθενται για επαναγορά σε 15,0 εκατ. Η Micron Technology μειώθηκε 3,4%, καθώς η εταιρεία πέρασε απροσδόκητα σε ένα τέταρτο τρίμηνο καθαρών απωλειών, επηρεαζόμενη από τη μη αύξηση των πωλήσεων και τη μείωση των περιθωρίων κέρδους της.

Στην χθεσινή διαπραγμάτευση ο δείκτης S&P 500 έφτασε μέχρι και 0.8 τοις εκατό υψηλότερα, μετά την πτώση των αξιώσεων των ανέργων (initial jobless claims) και την προς τα κάτω αναθεώρηση του Α.Ε.Π. των Η.Π.Α. Επιπλέον η Γερμανική έγκριση για επέκταση του Ευρωπαϊκού ταμείου διάσωσης καθησύχασε τους επενδυτές για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη. Στον χρηματοοικονομικό κλάδο ενισχύθηκαν σημαντικά οι Hartford Financial Services Group, Genworth Financial και Morgan Stanley κατά 8.2 τοις εκατό, 7.8 τοις εκατό και 6.6 τοις εκατό, αντίστοιχα. Η Advanced Micro Devices υποχώρησε κατά 13.7 τοις εκατό, μετά την μείωση της προβλέψεις της για τις πωλήσεις και την κερδοφορία της στο τρίτο τρίμηνο. Η Netflix υποχώρησε κατά 11.0 τοις εκατό, εν μέσω ανησυχιών για τον ανταγωνισμό με τις Amazon.com Inc και Microsoft Corporation. Η Edwards Lifesciences Corporation μειώθηκε κατά 6.6 τοις εκατό, μετά τις μειωμένες ελπίδες που έδωσε η διεύθυνση των κρατικών προγραμμάτων για την υγεία (Government’s Medicare and Medicaid) για την ταχεία ανάπτυξη των νέων καρδιαγγειακών συσκευών της εταιρείας.

Ευρωπαϊκές Μετοχές: Αναμένεται να ανοίξει σε αρνητικό έδαφος

Οι δείκτες DAX και CAC είναι πιθανόν να ανοίξουν 6 με 19 μονάδες και 8 με 14 μονάδες χαμηλότερα, αντίστοιχα.

Τα βασικά οικονομικά στοιχεία που αναμένουμε σήμερα αφορούν τις λιανικές πωλήσεις στην Γερμανία (German Retail Sales), στοιχεία για τις τιμές παραγωγών και την καταναλωτική δαπάνη στην Γαλλία (French Consumer Spending & Producer Prices), τον δείκτη τιμών καταναλωτή για την Ευρωζώνη αλλά και στοιχεία για το ποσοστό ανεργίας (Eurozone’s Consumer Price Index & Unemployment Rate) και τέλος τα στοιχεία για τον δείκτη Swiss KOF Leading Indicator. Οι Bricorama SA, KappAhl Holding AB, Crealogix Holding AG και Elexxion AG είναι προγραμματισμένο να ανακοινώσουν τα αποτελέσματα τους σήμερα.Το Εθνικό ίδρυμα Υγείας (The National Institute for Health and Clinical Excellence) προχώρησε στην διατύπωση αρνητικής αξιολόγησης του Jevtana, φαρμάκου που παρασκευάζει η Sanofi SA για την θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Οι Financial Times ανακοίνωσαν ότι η UBS AG προσέλαβε εταιρεία αναζήτησης στελεχών προκειμένου να βρεθεί μόνιμος αντικαταστάτης του Oswald Grübel, του τραπεζίτη που παραιτήθηκε από την θέση του CEO, λόγω του πρόσφατου σκανδάλου. Το Bloomberg ανέφερε ότι η W.P. Carey & Co., ειδικός στις πωλήσεις και επαναμισθώσεις, απέκτησε ένα fund το οποίο κατέχει 20 καταστήματα χονδρικής στην Ιταλία από την Metro AG, σε μια συμφωνία το ύψος της οποίας έφτασε τα €300.0 εκ. Η Demag Cranes AG διόρισε των Michael W. Ernestus πρόεδρο της εταιρείας μετά την εξαγορά από την Αμερικανική ανταγωνίστρια της, Terex. Η Westdeutsche Allgemeine Zeitung ανέφερε ότι η ThyssenKrupp AG σχεδιάζει να μετονομάσει την μονάδα της Nirosta, και το εργοστάσιο της VDM στο Werdohl, σε Inoxum, καθώς προετοιμάζετε να προχωρήσει σε εκχώρηση αυτών των μονάδων. Η Bilfinger Berger AG σχεδιάζει να προχωρήσει σε πώληση των δραστηριοτήτων της Bilfinger Berger Nigeria στην Julius Berger Nigeria Plc.

Μακροοικονομική Ενημέρωση

Οι S&P και Fitch υποβάθμισαν την Νέα Ζηλανδία

Οι Standard & Poor's Ratings Services (S&P) και Fitch Ratings, υποβάθμισαν την μακροχρόνια αξιολόγηση του νομίσματος της Νέας Ζηλανδίας σε “AA” από “AA+”.

Ο δείκτης της HSBC China PMI αναθεωρήθηκε προς τα πάνω

Ο δείκτης της HSBC China PMI αναθεωρήθηκε προς τα πάνω σε μια μέτρηση του 49.9 τον Σεπτέμβριο από 49.4 που είχε δημοσιευθεί νωρίτερα. Η τελική μέτρηση για τον Σεπτέμβριο παρέμεινε αμετάβλητη από τν Αύγουστο.

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στην Ιαπωνία CPI και η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκαν

Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή CPI για την Ιαπωνία αυξήθηκε κατά 0.2 τοις εκατό Y-o-Y τον Αύγουστο σε σύγκριση με την αύξηση του 0.1 τοις εκατό που ανακοινώθηκε τον Ιούλιο ενώ η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία ενισχύθηκε κατά 0.8 τις εκατό M-o-M τον Αύγουστο.

Το ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία μειώθηκε απροσδόκητα

Το εποχιακά προσαρμοσμένο ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία μειώθηκε κατά 4.3 τοις εκατό τον Αύγουστο, ακολουθώντας ένα ποσοστό ανεργίας μεγέθους 4.7 τοις εκατό που είχε δημοσιευτεί τον Ιούλιο.

Η Κίνα αναθεώρησε προς τα κάτω το πλεόνασμα Τρεχουσών Συναλλαγών

Η Κίνα αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις της για το πλεόνασμα τρεχουσών συναλλαγών για το πρώτο μισό του χρόνου σε $87.8 δις. Σε σύγκριση με την προηγούμενη μέτρηση των $98.4 δις.

Η Αυστραλία καταγράφει δημοσιονομικό έλλειμμα

Το δημοσιονομικό έλλειμμα στην Αυστραλία για το έτος FY2010-11 διαμορφώθηκε στα A$47.7 δις. Σε σύγκριση με το έλλειμμα των A$49.4 δις. Το οποίο εκτιμήθηκε στον προϋπολογισμό του Μαΐου.

Posted by Blogger on 11:50 π.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response