|

Dallara: Αυξάνεται το κόστος της ελληνικής διάσωσης για τους ιδιώτες


Οι επενδυτές ενδέχεται να αναλάβουν μεγαλύτερο μερίδιο του κόστους διάσωσης της Ελλάδας, καθώς επιδεινώνονται οι συνθήκες στην αγορά ακόμα και χωρίς να αλλάξουν οι όροι της ανταλλαγής χρέους που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο, σύμφωνα με το Institute of International Finance.

«Το μερίδιο του κόστους που επωμίζονται οι ιδιώτες είναι πολύ μεγαλύτερο σήμερα, δεδομένου ότι τα επιτόκια της αγοράς είναι πολύ υψηλότερα», δήλωσε ο Charles Dallara επικεφαλής του IIF, σε τηλεφωνική του συνέντευξη με το Bloomberg.

Παράλληλα, επεσήμανε πως θα ήταν «αντιπαραγωγικό» να ξανανοίξει η ελληνική συμφωνία, ιδιαίτερα τώρα που οι ιδιώτες επενδυτές έχουν δηλώσει τη στήριξή τους στο πρόγραμμα και τα Κοινοβούλια της Ευρωζώνης εγκρίνουν τις αποφάσεις της Συνόδου της 21ης Ιουλίου.

Όταν ανακοινώθηκε η συμφωνία, το IIF είχε εκτιμήσει ότι οι ιδιώτες θα απορροφούσαν απώλειες 21%. Ωστόσο, ο Dallara, χωρίς να δώσει νέες εκτιμήσεις τόνισε πως οι αλλαγές στις συνθήκες τις αγοράς σηματοδοτούν αύξηση του κόστους.

Posted by Blogger on 12:46 μ.μ.. Filed under , , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response