|

Κούρεμα μισθών στην Εμπορική Τράπεζα



Μείωση του συνολικού κόστους ετήσιας μισθοδοσίας κατά 20% ή 50 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, ζήτησε η διοίκηση της Εμπορικής Τράπεζας από τον σύλλογο εργαζομένων.

Η κίνηση της διοίκησης της Εμπορικής γίνεται στο.. πλαίσιο της υπογραφής νέας επιχειρησιακής σύμβασης. Σημειωτέον ότι περικοπές έχουν γίνει επίσης σε άλλες τράπεζες. Ειδικότερα στην Εμπορική, η επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της τράπεζας κ. Νικολαΐδου φέρεται να τόνισε την ανάγκη άμεσων δραστικών περικοπών μετά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων και τη μείωση των εσόδων. Ρόλο παίζει και το ότι δεν θα καλύπτει πλέον τα «κενά» η μητρική Credit Agricole.

Γι' αυτό τον λόγο, η διοίκηση προτείνει, μεταξύ άλλων, κατάργηση του επιχειρησιακού επιδόματος 11,76%, κατάργηση της προσαύξησης επιδόματος ισολογισμού των 770 ευρώ κατ' άτομο και κατάργηση μερικών ακόμη επιδομάτων. Επίσης, ζητά την επιβολή ανώτατων ορίων στις μεικτές αποδοχές των διευθυντών διευθύνσεων και τομέων, χωρίς καμία περικοπή για όσους λαμβάνουν 1.400 ευρώ μεικτά τον μήνα.

Posted by Blogger on 11:03 μ.μ.. Filed under , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response