|

Σύσταση no rating για τις ελληνικές τράπεζες από Merrill Lynch



Σε no rating από underperform αποδίδει πλέον τη σύσταση για τις Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, και Πειραιώς η Merrill Lynch.

Όπως τονίζει, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν να πλήττονται από την λιτότητα στη χώρα, καθώς η ελληνική κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται, με τις οικονομικές προκλήσεις να παραμένουν ισχυρές και την έκβαση της κατάστασης αβέβαιη.

Η Merrill Lynch αναμένει ότι η κερδοφορία των ελληνικών τραπεζών θα πληγεί ακόμη περισσότερο στο γ΄ τρίμηνο, ως αποτελέσματα των ασθενέστερων περιθωρίων από καθαρούς τόκους και των υψηλότερων ζημιών από δάνεια.

Συνεχίζει να βλέπει πτωτικές πιέσεις στα περιθώρια από το υψηλότερο κόστος χρηματοδότησης (με πρόσβαση στον ELA), αλλά και ανταγωνισμό για τις καταθέσεις.

Οι διαπραγματεύσεις για το PSI+ και η έκθεση της BlackRock, αναμένεται να ολοκληρωθούν στο τέλος του έτους, επιτρέποντας στις τράπεζες και στους επενδυτές να αποκτήσουν καλύτερες εκτιμήσεις για το συνολικό κεφαλαιακό έλλειμμα.

Θεωρεί δε πως οι ελληνικές τράπεζες θα προσπαθήσουν να συγκεντρώσουν σημαντικά ποσά κεφαλαίου από τους θεσμικούς επενδυτές. Αν και ο διαχωρισμός στοιχείων από το ενεργητικό μπορεί να παράσχει κάποια ανακούφιση, είναι πολύ πιθανό οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες να λάβουν μερικά κεφάλαια από το ΤΧΣ, που θα οδηγούσε σε απόκτηση συμμετοχής του δημοσίου στις τράπεζες.

Η αλλαγή στη σύσταση έρχεται καθώς αναμένει ότι η αξία των τίτλων των ελληνικών τραπεζών δεν θα επηρεαστεί από τα θεμελιώδη μεσοπρόθεσμα αλλά κυρίως από το πώς θα εκτιμήσουν οι επενδυτές τους όρους της επανακεφαλαιοποίησης.

Posted by Blogger on 10:52 π.μ.. Filed under , , , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. Feel free to leave a response